Η απογραφή των βασιλικών κύκνων, μια παράδοση αιώνων, ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού

(Steve Parsons/PA)

Η ετήσια καταμέτρηση των βασιλικών κύκνων, μια βρετανική παράδοση η οποία είχε ακυρωθεί κατά το παρελθόν μόλις μία φορά στα 900 χρόνια ιστορίας της, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως έκαναν γνωστό τη Δευτέρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Από το 1186, ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρείται νόμιμος ιδιοκτήτης όλων των βουβοκύκνων, που ονομάστηκαν έτσι λόγω του μαύρου εξογκώματος που κοσμεί στην κορυφή του ράμφους τους.

Κάθε χρόνο, ο Απογραφέας Κύκνων και οι βοηθοί του κωπηλατούν στον Τάμεση, πάνω σε βάρκες με επίπεδο πυθμένα, για να ελέγξουν την κατάσταση της βασιλικής κληρονομιάς.

Φορώντας τo κόκκινο σακάκι τους, που φέρει βασιλικά διακριτικά, και ένα φτερό στο καπέλο τους, εντοπίζουν νεοσσούς και τους πιάνουν για να τους μετρήσουν, να τους ζυγίσουν και να βεβαιωθούν για την καλή τους υγεία.

Αρχικά, οι βουβόκυκνοι καταγράφονταν γιατί θεωρούνταν σπάνια λιχουδιά για τα βασιλικά συμπόσια. Κάποτε ήταν τόσο πολύτιμοι που όσοι έκλεβαν τα αυγά τους τιμωρούνταν τον 16ο αιώνα με ποινή φυλάκισης και βαρύ πρόστιμο.

«Οι κύκνοι δεν τρώγονται πλέον σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ στο Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά η τελετή είναι «σημαντική για τη διατήρηση της πανίδας και την εκπαίδευση γύρω από τον Τάμεση».

ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: