Έκδοση “Περιβάλλον και Υγεία 2019”

Η έκδοση του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) «Περιβάλλον και Υγεία» συμπίπτει με μια πρωτόγνωρη συγκυρία για την παγκόσμια κοινότητα. Η πανδημία του COVID-19 έφερε τα θέματα του αγαθού της υγείας στο προσκήνιο και μας κάλεσε να αναθεωρήσουμε σχετικά με την τρωτότητά μας στο εξωτερικό περιβάλλον.

H νέα έκδοση του ΕΚΠΑΑ για το Περιβάλλον και Υγεία αναλύει τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής στην ανθρώπινη υγεία. Κύριοι συντελεστές είναι φορείς με μεγάλη σχετική εμπειρία, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Σε αυτή τη κατεύθυνση η έκδοση παραθέτει επιστημονικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα οδηγήσει σε χιλιάδες λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο (π.χ. από νοσήματα του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος). Η έκθεση εκτιμά ότι περίπου 8600 ανθρώπινες ζωές μπορεί να σωθούν μέσα από την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Χιλιάδες θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν κάθε χρόνο αν η κοινωνία λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθούν οι συγκεντρώσεις στο μισό από τα σημερινά τους επίπεδα.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: ΕΚΠΑΑ-Περιβάλλον και Υγεία 2019ΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: