Βραβεία Natura 2000: Διαδικτυακή ψηφοφορία έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιέρωσε τα Βραβεία Natura 2000 για να γιορτάσει και να προωθήσει τις καλές πρακτικές διατήρησης της φύσης στην Ευρώπη.

Tα βραβεία αυτά επιβραβεύουν την αριστεία στην διαχείριση και την προώθηση του δικτύου, της ευαισθητοποίησης και των οφελών του για τους Ευρωπαίους πολίτες. 

Από τις 79 έγκυρες υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν σε όλη την ΕΕ επελέγησαν 27 υποψήφιοι από 15 χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα Βραβεία Natura 2000 απονέμονται σε 5 κατηγορίες:
-διατήρηση,
-κοινωνικοοικονομικά οφέλη,
-επικοινωνία,
-συμβιβασμός συμφερόντων/αντιλήψεων,
-δικτύωση και διασυνοριακή συνεργασία.

Οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 14 Οκτωβρίου 2020. 

Επιπλέον, ένα ειδικό βραβείο, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, πρόκειται να απονεμηθεί στον τελικό υποψήφιο που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους από τους πολίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://ec.europa.eu/info/news/commission-announces-finalists-2020-european-natura-2000-award-vote-now-your-favourite_en

http://www.lifetaskforce.grΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , ,

1 reply

  1. Μήπως έχουν καθιερωθεί και “βατόμουρα” κατά τα ειωθότα?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: