Ο Σύλλογος Δασοφυλάκων Κεντρ. Ελλάδος για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τακτικό μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος η σημερινή και όπως κάθε χρόνο θα ακούσουμε βαρύγδουπες εκφράσεις για την αναγκαιότητα της προστασίας και διατήρησης του Φυσικού μας Περιβάλλοντος, υποσχέσεις για λήψη μέτρων, σχεδιασμούς επί χάρτου και άλλα πολλά.

Δυστυχώς, όπως έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν, λόγια και μόνο λόγια. Η περιβαλλοντική πολιτική στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπως και σε ολόκληρο τον πλανήτη σχεδόν, είναι απλά μαύρα στίγματα σε λευκό χαρτί. Και είναι έτσι, ακριβώς επειδή στο βωμό της ανάπτυξης θυσιάζεται το περιβάλλον ελαφρά τη καρδία και χωρίς κανένας από’ τους έχοντες την ευθύνη δεν ασχολείται σοβαρά με την έννοια ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Οι περισσότεροι βλέπουν το εφήμερο κέρδος από τις λαθροϋλοτομιες, από’ τις εκχερσώσεις, από τις αποδασώσεις τεράστιων εκτάσεων και την απόδοση τους στην γεωργία ή στην οικοδομική δραστηριότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, οι επόμενες γενιές θα ζήσουν έναν ατελείωτο εφιάλτη. Θα ζήσουν σε μια Γη η οποία δεν θα έχει καμία σχέση σ’αυτή που εμείς και οι παλιότερες γενιές γνωρίσαμε. Και δυστυχώς κάθε χρόνο διαπιστώνουμε ότι “κάθε πέρυσι και καλύτερα”.

Παρά την αύξηση των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών παγκοσμίως, παρά τις όλο και πιο δυνατές φωνές και από διάσημα πρόσωπα όπως ο Μάικλ Μουρ, διάσημος σκηνοθέτης, που με το έργο του “Planet of the Humans” δίνει τεράστιο αγώνα για να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται.

Η τεράστιες και καταστροφικές πυρκαγιές στην Βραζιλία και στην Αυστραλία την περσινή χρονιά δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα. Κατάφεραν όμως να επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή. Η αποδάσωση, η ανεξέλεγκτη χρήση των φυσικών πόρων, η αλόγιστη εξόρυξη μεταλλευμάτων, η υπεραλλίευση των θαλασσών κλπ κλπ το μόνο που κάνουν είναι να φέρνουν όλο και πιο κοντά την ημερομηνία λήξης του πλανήτη μας. Δυστυχώς οι φωνές όλων όσων αγαπούν το φυσικό περιβάλλον που είναι το ίδιο μας το σπίτι αντί να δυναμώνουν, αποδυναμώνονται συνεχώς.

Εμείς, όμως, ως Έλληνες Δασικοί υπάλληλοι, άνθρωποι δηλαδή κατεξοχήν του περιβάλλοντος, αφού σε εμάς η Ελληνική Πολιτεία και το Σύνταγμα δίνει την ευθύνη της προάσπισης και προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος, δεν έχουμε το δικαίωμα του εφησυχασμού, ούτε της αδράνειας. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια για την προστασία και την διατήρηση του Φυσικού μας Περιβάλλοντος όσο κι αν οι συνθήκες δυσκολεύουν, όσο κι αν η Πολιτεία δεν μας βοηθά και δεν μας λαμβάνει υπόψη της.

Αν μη τι άλλο το οφείλουμε στις επερχόμενες γενιές. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και να επιζητούμε…ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Περιβάλλον

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: