«Ένα δέντρο, μία ιστορία» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Το πέμπτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ένα δέντρο, μία ιστορία»,(Tree stories), παραγωγής ARTE 2017, μεταδίδει -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- η ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, στις 13:00.

Το Tree Stories είναι ένα ταξίδι πέντε επεισοδίων, συνδυάζοντας τα καλύτερα δέντρα της φύσης με τις μοναδικές ιστορίες των ανθρώπων που ζουν δίπλα τους.

Τα δέντρα που προβάλλονται στέκονται ως αναφορές στο χρόνο, μάρτυρες συλλογικής ζωής και πηγές πνευματικότητας. Άλλα αντιπροσωπεύουν, απλά, αισθητικές συναντήσεις. Από τα άκρα των ριζών τους έως τις άκρες των φύλλων τους, δέκα δέντρα αφηγούνται ιστορίες και συνομιλούν μεταξύ τους, σε αυτόν τον όμορφο συνδυασμό φύσης και πολιτισμού.

Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο webtv.ert.gr/xena-docs/ena-dentro-mia-istoria-oi-kyriarchoi-toy-neroy/?series=ena-dentro-mia-istoria

Μια αρχαία πνευματική δύναμη πιστεύεται ότι ρέει μέσα σε δύο χιλιετείς ιτάμους στη βορειοδυτική Γαλλία, καθώς και στη λεγόμενη «δρυ με τα καρφιά» στην Ερσί του Βελγίου. Τα δέντρα αυτά βρίσκονται στην καρδιά πατροπαράδοτων τοπικών παραδόσεων και, με το πέρασμα των αιώνων, συνδέθηκαν άρρηκτα με υπερφυσικές πεποιθήσεις. Έτσι, οι δύο νορμανδικοί ίταμοι γιορτάζονται κάθε χρόνο μέσα από ένα μεγάλο πανηγύρι που κορυφώνεται με το άναμμα μιας γιγαντιαίας φωτιάς. Από την άλλη, ο κορμός της «δρυός με τα καρφιά», ο οποίος φημίζεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες, καλύπτεται ολόκληρος από υφάσματα που καρφιτσώνουν πάνω του ασθενείς, ευελπιστώντας να θεραπευθούν

Γραφείο Τύπου ΕΡΤΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: