Σύλληψη για τοποθέτηση συρματοπαγίδων

Στη σύλληψη ενός ατόμου και στη κατάσχεση συρματοπαγίδων (θηλιές) προχώρησαν οι δασοφύλακες του Δασαρχείου Γυθείου σε συνεργασία με τους θηροφύλακες του ν. Λακωνίας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ΄ ΚΟΠ).

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι θηροφύλακες της Γ΄ΚΟΠ του ν. Λακωνίας έγιναν αποδέκτες κάποιων καταγγελιών, που ανέφεραν ότι στην περιοχή της Τ.Κ. Παλαιόβρυσης του Δήμου Ανατολικής Μάνης είναι τοποθετημένες συρματοθηλιές (βρόγχοι), οι οποίες προορίζονταν για την σύλληψη αγριόχοιρων. Οι καταγγελίες ανέφεραν, επίσης, ότι σε αυτές τις θηλιές είχαν πιαστεί ακόμη και κυνηγετικά σκυλιά!!

Όπως αναφέρει η σχετικής ανακοίνωση της Γ΄ ΚΟΠ, το πρωινό της Δευτέρας 29ης Ιουνίου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σε συνεργασία με τους Δασοφύλακες του Δασαρχείου Γυθείου, με τους οποίους υπάρχει άριστη συνεργασία εδώ και χρόνια, έσπευσαν στην περιοχή αυτή, ανακάλυψαν τις συρματοπαγίδες και έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση. Κάποιες ώρες αργότερα εμφανίστηκε ο κάτοχός τους και άρχισε να τις ελέγχει.

Άμεσα προέβησαν στην σύλληψη του ατόμου αυτού, το οποίο και παραδέχτηκε τις παράνομες πράξεις του υποδεικνύοντας τους ταυτόχρονα και άλλες θηλιές τις οποίες είχε τοποθετήσει και δεν είχαν εντοπιστεί.  Ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία, κατάσχεση των πειστηρίων της παράνομης θήρας και η υποβολή της σχετικής δικογραφίας.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: