Ικανοποιημένοι οι κυνηγοί για τη Ρυθμιστική Απόφαση Θήρας 2020-2021

Την ικανοποίησή της για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με τις ρυθμίσεις θήρας κυνηγετικής περιόδου 2020-2021 εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Σ.Ε.).

Η τριτοβάθμια κυνηγετική οργάνωση υποστηρίζει ότι η Ρυθμιστική Απόφαση είναι ακριβώς ίδια με την περυσινή, «καθώς η επιχειρηματολογία της Κ.Σ.Ε. “περιθωριοποίησε” από νωρίς, όλες εκείνες τις φωνές που ζητούσαν περαιτέρω περιστολές σε θηρεύσιμα είδη, όπως το τρυγόνι κ.λπ.».

Επίσης, τονίζει ότι το συνολικό τίμημα για όλες τις κατηγορίες αδειών θήρας διατηρείται στα ίδια ακριβώς επίπεδα, όπως ακριβώς εισηγήθηκε η Κ.Σ.Ε,  κάτι σημαντικό για μία χρονιά όπως τη φετινή, όπου η πανδημία έχει αφήσει το «αποτύπωμα» της στις οικονομικές δραστηριότητες και στα εισοδήματα όλων των πολιτών. Για το συγκεκριμένο ζήτημα αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κ.Σ.Ε. αιτήθηκε την αύξηση των συνδρομών κατά 5,00 €, με παράλληλη μείωση των τελών κατά 5,00 €, για κάθε κατηγορία αδειών (τοπική, περιφερειακή, γενική), ώστε η αναγκαία αύξηση της συνδρομής να μην τροποποιήσει το συνολικό αντίτιμο για την έκδοση των αδειών θήρας. Τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί τη μονόπλευρη αύξηση της συνδρομής χωρίς να την ακολουθεί η αντίστοιχη μείωση στα τέλη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεν ικανοποίησε το αίτημα της Κ.Σ.Ε. και η ετήσια συνδρομή παρέμεινε στα 65,00 €, χωρίς την μείωση των τελών θήρας κατά 5,00 €.

Η Κ.Σ.Ε. αναγνωρίζει ότι οι διαδικασίες υπογραφής της Ρυθμιστικής ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, φέτος, με τρόπο που σέβεται τις ανάγκες και τον προγραμματισμό των 170.000 κυνηγών της χώρας. Στο μέτρο που τους αναλογεί οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της δύναμης της, σημειώνει, ότι είναι καθ’ όλα έτοιμοι να συμβάλλουν στην ταχεία και ομαλή διεκπεραίωση της διαδικασίας ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών, κάτι που θεωρεί ως αυτονόητο ότι συμβαίνει και με τα κατά τόπους Δασαρχεία, ώστε να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες κυνηγοί που θα προσέλθουν.

Ωστόσο, η Συνομοσπονδία επισημάνει ότι ενώπιον του Υπουργείου εκκρεμούν ακόμα μία σειρά επιτακτικών ζητημάτων και προτάσεων που έχει υποβάλει η Κ.Σ.Ε, αλλά έως τώρα έχουν αφεθεί να χρονίζουν.

Ανάμεσα σε αυτά δεσπόζουσα θέση κατέχουν η καθιέρωση ενός νέου σύγχρονου και λειτουργικού «ποινολογίου» για περιπτώσεις λαθροθηρίας (που σήμερα βρίσκονται σε «κενό νόμου»), ο επαναπροσδιορισμός Καταφυγίων Άγριας Ζωής και άλλων εδαφικών απαγορεύσεων, η ενίσχυση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων κ.α.

«Η Κ.Σ.Ε. αναμένει από το αρμόδιο Υπουργείο να ενσωματώσει γρήγορα τις προτάσεις της στο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο της χώρας για το κυνήγι, με την πεποίθηση ότι αυτό, πέρα από την κυνηγετική δραστηριότητα, θα ευνοήσει και την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.», καταλήγει η ανακοίνωσή της.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: