Κι άλλη σύλληψη για παράνομη θήρα λαγού με “κυνηγόσκυλα”

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, υπάρχουν ράτσες σκύλων (λαγωνικοί) που έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν, να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν τους λαγούς. Κατα την «εκπαίδευση» τους, ειδικά εκτός κυνηγετικής περιόδου, ορισμένοι κάτοχοι τέτοιων σκύλων δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιούν με σκοπό τη παράνομη θήρευση  λαγών.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 στη Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδιακή Κρήτης & Δωδεκανήσου (Α’ ΚΟΚΔ) που εδρεύουν στο Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι, το Καστέλι Πεδιάδος και τη Βιάννο περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Αχεντριά, Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Γύρω στις 11:00 π.μ. σταμάτησαν για έλεγχο διερχόμενο αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και στην καρότσα του βρίσκονταν κυνηγετικοί σκύλοι.

Σύμφωνα με την Α’ ΚΟΚΔ, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε ένας πρόσφατα θηρευμένος λαγός. Στην ερώτηση που του έθεσαν για το σκοτωμένο λαγό, απάντησε ότι είχε βγάλει τα σκυλιά για εκπαίδευση κι ότι αυτά τον θήρευσαν.

Οι θηροφύλακες τον ενημέρωσαν για το αξιόποινο της πράξης, βάσει της νομοθεσίας περί θήρας, κατέσχεσαν το θήραμα και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: