Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για τις Δασικές Υπηρεσίες (συνολικά 1.000 θέσεις)

Την άμεση υλοποίηση ειδικού προγράμματος πρόσληψης εποχιακού προσωπικού από ανέργους, ενταγμένο στον ΟΑΕΔ, χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, που να αφορά σε πεντακόσιους (500) Δασολόγους ΠΕ, τριακόσιους (300) Δασοπόνους ΤΕ και διακόσιους (200) Διοικητικούς ΔΕ (συνολικά 1000 θέσεις), ζητάει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Ταγαράς, με έγγραφό του προς τον αρμόδιο για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση.

Πιο αναλυτικά, στο αριθ. ΥΠΕΝ/ΓΔΔΔΠ/84619/2395/03-09-2020 έγγραφο, ο κ. Ταγαράς τονίζει ότι η Δασική Υπηρεσία, διαμέσου του ΥΠΕΝ, έχει στην αρμοδιότητά της και ήδη στον παρόντα χρόνο εκτελεί και υλοποιεί έργα αιχμής και πρώτης προτεραιότητας για τη χώρα, με συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις ολοκλήρωσης, όπως ενδεικτικά είναι:

α. ολοκλήρωση της αναμόρφωσης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών εντός του έτους 2021 (εθνική δέσμευση), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του ν. 4685/20 (Α 92),

β. απορρόφηση των πιστώσεων, που αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2104-2020, στα Δασικά Μέτρα 8.3 και 8.4 του οποίου έχουν υποβληθεί προτάσεις έργων ύψους περί τα εκατό (110) εκατομμύρια ευρώ, έως το τέλος του έτους 2022,

γ. άμεση εκπόνηση και υλοποίηση διαχειριστικών μελετών των δημοσίων δασών της χώρας,

δ. εκπόνηση μελετών και εκτέλεση έργων προστασίας και αποκατάστασης ζημιών σε δάση και δασικές εκτάσεις και εδάφη από φυσικές καταστροφές (φωτιές, πλημμύρες).

«Με δεδομένα τα ανωτέρω ως απαρέγκλιτες υποχρεώσεις, για την κάλυψη αναγκών των Δασικών Υπηρεσιών, οι οποίες σήμερα είναι αντικειμενικά υποστελεχωμένες από πλευράς επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, κρίνεται απαραίτητο να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί άμεσα ειδικό πρόγραμμα πρόσληψης εποχιακού προσωπικού από ανέργους, ενταγμένο στον ΟΑΕΔ, χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, που να αφορά σε πεντακόσιους (500) Δασολόγους ΠΕ, τριακόσιους (300) Δασοπόνους ΤΕ και διακόσιους (200) Διοικητικούς ΔΕ (συνολικά 1000 θέσεις)», αναφέρει ο κ. Ταγαράς.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι με άλλο έγγραφο, προς στον Υπουργό Εσωτερικών (Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΓΔΔΔΠ/84620/2396/ 03-09-2020), ο κ. Ταγαράς ζητεί να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη 300 μονίμων υπαλλήλων Δασολόγων – Δασοπόνων (20 για την κεντρική υπηρεσία – 280 για τις Αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες) προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της η Δασική Υπηρεσία.

 

 

 ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , , ,

4 replies

  1. Πρέπει να μένανε ολοι αυτοι που είμασταν 16 μηνες εκει

    • Ωραία, μόνιμοι από το παράθυρο του ΟΑΕΔ…όχι ΜΑΡΙΑ…ΔΕΝ έπρεπε να εργαστείτε ΚΑΙ δεύτερο 8μηνο με αυτούς τους όρους. Το ότι υπάρχουν ανάγκες σε κάθε είδους προσωπικό στη Δασική Υπηρεσία, δεν σημαίνει και καταστρατήγηση της αδιαβλητότητας των προσλήψεων.

      • Και αυτοί που έχουν κάτσει με πλάγια οδό και είναι εκεί ακομα .Το ποιοι αξίζουμε και ποιοι όχι το έχουμε αποδείξει παρά πολύ καλά και με το παραπάνω .Απλά υπάρχουν τα πολιτικά συστήματα και βύσματα σε κάθε υπηρεσία . Αυτά που λέτε δεν αξίζουν .

  2. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Ταγαράς αδιαφορεί πλήρως για τις θέσεις Δασοφυλάκων που για κάποιο δικό του λόγο δεν συμπεριλαμβάνει στις θέσεις για τις οποίες αιτήθηκε προς το ΥΠ.Εσωτερικών, ώστε να βγουν προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ. Θα πρέπει ο κύριος Ταγαράς να καταλάβει ότι υπάρχουν και οι Δασοφύλακες, όπου πλέον βγαίνουν από τα Δ.ΙΕΚ με τις ειδικότητες που πλέον είναι μια ΕΙΔΙΚΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ Δασικής προστασίας. Επιτέλους ας καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: