Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοθηρίας: Εκγύμναση και απελευθέρωση Μπούφου (vid)

Η συμβολή των γερακάρηδων στην απελευθέρωση και διατήρηση άγριων αρπακτικών

Ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοθηρίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ, τα τελευταία χρόνια έχει επανεντάξει πάνω από 500 αρπακτικά τα οποία χρήζουν εκγύμνασης πριν την απελευθέρωση.

«Η διατήρηση της άγριας ζωής είναι προτεραιότητα των ιερακοθήρων και οι ιερακοθηρικές μέθοδοι βοηθούν στην μεγιστοποίηση της πιθανότητας επιβίωσης ενός αρπακτικού έπειτα από μακρά νοσηλεία ή βρισκόμενο σε νεαρή ηλικία», τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας.

Έτσι και τη Τρίτη (13/10) στην περιοχή Σταυρός Θεσσαλονίκης απελευθερώθηκε νεαρός Μπούφος (Bubo bubo) που εκγυμνάστηκε από τον Αντώνη Χατζηνότα, έμπειρο χειριστή νυχτόβιων αρπακτικών και μέλος του Rehabilitation team του Συλλόγου. Κατά τη διαδικασία της απελευθέρωσης σημαντική ήταν και η υποστήριξη που παρείχε η ΚΟΜΑΘ.

Ο ρόλος του γερακάρη στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν να γυμναστεί το πτηνό και να του διδάξει τεχνικές κυνηγιού κάτι που δεν πρόλαβε να διδαχθεί από τους γονείς τους διότι βρέθηκε αδύναμο σε πολύ νεαρή ηλικία.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης όπου θα ανακοινωθούν οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις τόσο στην κατοχή όσο στην χρήση των αρπακτικών πτηνών για την διαδικασία της θήρας. Κάτι που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος.

Βίντεο από την εκγύμναση του μπούφουΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: