Βίντεο για τη Γενετική Παρακολούθηση των Ελληνικών Δασών

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2020 (EU Green Week, 19-22/10/2020) αναρτήθηκε στο youtube βίντεο για την γενετική παρακολούθηση των ελληνικών δασών. Το βίντεο δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Δασικής Γενετικής και Βελτίωσης Δασοπονικών Ειδών του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος LIFE+ για τη Γενετική Παρακολούθηση των Ευρωπαϊκών Δασών (LIFEGENMON).

Το βίντεο αφορά την εφαρμογή της γενετικής παρακολούθησης στα ελληνικά δάση. Η  γενετική παρακολούθηση των δασών αποτελεί ένα σύστημα  έγκαιρης  προειδοποίησης  όσον  αφορά απειλές που υπονομεύουν την προσαρμοστικότητα των δασικών πληθυσμών και αναμένεται να βελτιώσει τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο LIFEGENMON συνδυάζει  τις  προσπάθειες  έξι  εταίρων  από  τρεις  Ευρωπαϊκές  χώρες   τη Γερμανία,  την Ελλάδα  και τη Σλοβενία. Οι Έλληνες εταίροι του Προγράμματος είναι το Εργαστήριο Δασικής Γενετικής και Βελτίωσης Δασοπονικών Ειδών του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Σύνδεσμος βίντεο LIFEGENMON: https://www.youtube.com/watch?v=gD-Bi0eDdJc

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.lifegenmon.si/ΚατηγορίεςΔασική Έρευνα

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: