Περίθαλψη τραυματισμένου ζαρκαδιού από το Δασαρχείο Ξάνθης (φωτογραφίες)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Υπάλληλοι του Δασαρχείου Ξάνθης, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους (απογευματινή βάρδια προγράμματος Δασοπροστασίας), τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, ενημερώθηκαν για περιστατικό με τραυματισμένο ζαρκάδι στη δασική περιοχή «Γέρακας».  Έσπευσαν άμεσα στο σημείο και με υπόδειξη των παρευρισκόμενων το εντόπισαν και το ανέσυραν προσεκτικά από τους πυκνούς θάμνους όπου είχε καταφύγει. 

Κρίνοντας ότι η κατάστασή του χρήζει βοήθειας το μετέφεραν με υπηρεσιακό όχημα στη Ξάνθη, στο ιδιωτικό κτηνιατρείο της Μαρίας Αθανασίου όπου το εξέτασε ο κτηνίατρος Βασίλης Βαλτόπουλος. Αφού του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα, μεταφέρθηκε για προσωρινή φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Ξάνθης.

Επειδή η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή και η επιστροφή του στο φυσικό του ενδιαίτημα κρίθηκε αδύνατη στη παρούσα φάση, ζητήθηκε η συνδρομή της Μ.Κ.Ο. “Αρκτούρος”. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας το ζαρκάδι μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό όχημα του Δασαρχείου Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη όπου το παρέλαβε η Μ.Κ.Ο. “Αρκτούρος” για να το μεταφέρει στο χώρο περίθαλψης και φιλοξενίας της στο Νυμφαίο Φλώρινας.

* Φωτογραφίες: Θεόδωρος Μαλιδέρος


 ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: