ΜέΡΑ25: «Ψηφοθηρική εξαίρεση κυνηγών από την καραντίνα»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Ψηφοθηρική εξαίρεση κυνηγών από την καραντίνα», κατέθεσε τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.
Ο κ. Αρσένης αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της κυνηγετικής ομοσπονδίας προτρέπει δημοσίως τους κυνηγούς να σπάσουν την καραντίνα λέγοντας “ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΣΕ στέλνει πρώτος S.Μ.S. ότι αύριο Σάββατο δα μεταβεί για «άθληση» σε βουνό της Μάνδρας Αττικής, όπως οι ίδιες οι κείμενες διατάξεις του επιτρέπουν. Δεν μου είναι εύκολο, δεν είναι και θεσμικά επιτρεπτό να ζητήσω, να παρακινήσω ή να προτρέψω και από όλους τους άλλους κυνηγούς να πράξουν το ίδιο. Για όσους όμως θελήσουν να κάνουν το ίδιο, υπενθυμίζω ότι είναι ρητή η υποχρέωση τους να αποστείλουν εγκαίρως το S.M.S, να τηρούν όλους τους κανόνες προστασίας υγιεινής και ασφάλειας”».

Επισημαίνει επίσης ότι «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του την 6η Νοεμβρίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη “ελαστικότητας” όσον αφορά την υπαίθρια άσκηση στο βουνό και στην ύπαιθρο» και ερωτά τον Υπουργό Υγείας:

  1. Προτίθεται η κυβέρνησή σας να εξαιρέσει τους κυνηγούς από τα περιοριστικά μέτρα του lockdown; Πως θα δικαιολογηθεί μια τέτοια κραυγαλέα εξαίρεση;
  2. Tl επιπτώσεις θα έχει στη δημόσια υγεία η άδεια μετακίνησης των εκατοντάδων χιλιάδων αυτών ατόμων;

Βουλευτές στο πλευρό των κυνηγών 

Την ίδια ώρα, πολλοί βουλευτές με δημόσιες παρεμβάσεις στηρίζουν το αίτημα των κυνηγών. Με ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητούν την εξαίρεση τις δραστηριότητες του κυνηγιού και της ερασιτεχνικής αλιείας από τους σχετικούς περιορισμούς και να τις εντάξουν στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο ώστε να επιτρέπονται κατόπιν αποστολής σχετικού sms.

Μόνο τη Δευτέρα (9/11) είχαν κατατεθεί οι εξής ερωτήσεις:

Κοντά σε αυτούς πρέπει να συνυπολογιστούν και οι “εσωτερικές”, ισχυρές πιέσεις των βουλευτών της ΝΔ.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, να απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε χαλάρωση των σχετικών περιορισμών αλλά φαίνεται, μάλλον, απίθανο να παραμείνει έτσι η κατάσταση. Ήδη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι θα γίνει άρση της απαγόρευσης θήρας του αγριόχοιρου στις περιοχές που συνορεύουν με χώρες που έχουν κρούσματα αφρικάνικης πανώλης των χοίρων.

 


 



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading