ΜέΡΑ25: Σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης ΠΠ


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών», κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Ο κ. Αρσένης αναφέρει ότι «τα αποτελέσματα του Ν. 4685/20 έχουν ξεκινήσει να είναι πλέον ορατά σε όλους τους πολίτες. Διάλυση των περιοχών Natura 2000, πάγωμα των δασικών χαρτών, ΑΣΠΗΕ με κατάτμηση μεγάλων έργων, πρόκριση της καύσης απορριμμάτων, περιθωριοποίηση του δημόσιου στην περιβαλλοντική αδειοδότηση και είσοδος των ιδιωτών… Επιπλέον, οι 36 Φορείς Διαχείρισης ΠΠ συγχωνεύονται σε 24 νέα σχήματα ως τμήματα του ΟΦΥΠΕΚΑ με αυθαίρετο τρόπο».

«Οι 347 εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ που απέμειναν βρίσκονται εκ νέου σε πολύ δυσμενή κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι είχαν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες για την επίλυση του εργασιακού τους προβλήματος ο Ν. 4685/20 πάγωσε κάθε διαδικασία. Πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς πάνω από 15 χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προστασίας του εθνικού μας πλούτου παρά την απαξίωση που έχουν λάβει με διαφορετικούς τρόπους απ’ όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν», τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και ερωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

  1. Θα εξασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση όλων των εργαζομένων σε σχέση Αορίστου Χρόνου και η διατήρηση των θέσεών τους στους ΦΔΠΠ;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους ΦΔΠΠ; Θα μοριοδοτηθούν -κατά την προβλεπόμενη διαδικασία του ΑΣΕΠ- οι εργαζόμενοι βάσει των τυπικών τους προσόντων αλλά και της προσφοράς τους στη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της χώρας μας;

 


 ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: