Ν. Ταγαράς: Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν όλοι οι δασικοί χάρτες

Τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και τη διασύνδεση του Δημοσίου με τα πληροφοριακά συστήματα ανέπτυξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΠΟΜΙΔΑ, με αφορμή τον πολεοδομικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Ο κ. Ταγαράς σημείωσε ότι ως το τέλος Φεβρουαρίου του 2021 θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες σε όλη την Ελλάδα και ως το τέλος του επόμενου έτους θα έχει κυρωθεί το 90% και θα απομένει μόνο η εκδίκαση των ενστάσεων και αντιρρήσεων.

Πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου ενώ ανακοίνωσε πως είναι σε εξέλιξη προσπάθεια διασύνδεσης όλων των σχετικών πληροφοριακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Ε9.

 


 ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς πραγματοποίησε δύο σημαντικές δηλώσεις-προβλέψεις.
  Πρώτη: Ως το τέλος Φεβρουαρίου του 2021 θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες σε όλη την Ελλάδα.
  Δεύτερη: Ως το τέλος του επόμενου έτους (2022) θα έχει κυρωθεί το 90% και θα απομένει μόνο η εκδίκαση των ενστάσεων και αντιρρήσεων.
  Ως προς την πρώτη: Σε λιγότερο από τρεις μήνες θα αναρτηθούν σε όλη την Ελλάδα – ως εκ θαύματος- ελαττωματικοί – δηλαδή ανακριβείς, ελλιπείς και ασαφείς – δασικοί χάρτες, Πρόκειται λοιπόν για νόθες αναρτήσεις.
  Ως προ τη δεύτερη: Στο τέλος του 2022 θα υπάρξει – στο πεδίο της υπουργικής προβλέψεως – όχι κύρωση αλλά μόνο μερική κύρωση των ελαττωματικών δασικών χαρτών, ακόμη και για το “περίεργο” 90%.
  Οι ενστάσεις και αντιρρήσεις που απομένουν, ευτυχώς δεν είναι εντός των υπουργικών προβλέψεων και ορθώς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: