Ευχές για το 2021 από τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Σε λίγες μόνο ώρες το πολύπαθο 2020 αποχωρεί και, η καινούρια χρονιά φέρνει στις ψυχές μας την ελπίδα και την πίστη για ένα καλύτερο μέλλον με ασφάλεια και ευδαιμονία. Η έλευση του νέου έτους συμπίπτει με την έναρξη εφαρμογής του εμβολιασμού για τον COVID-19 παγκοσμίως, γεγονός που έχει αναζωπυρώσει τις προσδοκίες μας για ένα ασφαλές και εγκάρδιο 2021.

Παρότι δεν ξέρω αν, εντός της νέας χρονιάς, θα “επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, εύχομαι κι ελπίζω να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια νέα ανθρωπιστική “κανονικότητα”, ουσιαστικότερη και σταθερότερη από την προηγούμενη. Να μετουσιώσουμε, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, τα διδάγματα της πανδημίας σε πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, που θα αποτυπώνονται στις δραστηριότητες της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής μας ζωής. Το 2020 κατέδειξε με τον αιχμηρότερο τρόπο το αποτύπωμα της ατομικής ευθύνης στη διασφάλιση της ύπαρξης και της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου.

Εύχομαι η νέα χρονιά να διαλύσει τους φόβους και να μας χαρίσει την ίαση από την ασθένεια. Να πλημμυρίσει τις καρδιές μας με φως, χαρά κι αισιοδοξία. Να απελευθερώσει τον αυθορμητισμό, την εγκαρδιότητα και την καλοσύνη των ανθρώπων. Να μας επιτρέψει να ξαναβρεθούμε.

Ας είναι το 2021 η αρχή μιας καλύτερης εποχής για την ανθρωπότητα. Ας γίνουμε πιο ουσιαστικοί και προστατευτικοί με το συνάνθρωπο και το περιβάλλον. Ας μετατρέψουμε τον κόσμο σε ένα καλύτερο σπίτι για τα παιδιά μας.

Χρόνια πολλά!

Μαρία Κοζυράκη

(H ευχητήρια κάρτα για τον Καινούριο Χρόνο από τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, είναι δημιουργία του συναδέλφου Παναγιώτη Αργύρη)ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: