Νομιμοποίηση Ορειβατικού Καταφυγίου στο όρος Πήλιο

(magnesianews.gr)

Στην νομιμοποίηση του υφιστάμενου ορειβατικού καταφυγίου «Αγριόλευκες» του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, με σκοπό να εξυπηρετεί την πεζοπορία, την ορειβασία, την αναρρίχηση και γενικά τις δραστηριότητες ορεινού τουρισμού, προχώρησαν τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειες – Τουρισμού.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, που υπογράφουν ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και ο υπουργός Τουρισμού, το ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1360 μέτρων, στη θέση «Αγριόλευκες», του όρους Πηλίου, της Π.Ε. Μαγνησίας, εντός προστατευ- όμενης ζώνης Natura 2000. Καλύπτει έκταση 11,2 στρ. και όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου

Το ορειβατικό καταφύγιο έχει ανεγερθεί από το έτος 1966 και επεκτάθηκε το 1974, χωρίς τις κατά νόμο οικοδομικές άδειες, ενώ το έτος 2012 εντάχθηκε στις διατά- ξεις του ν. 4014/2011. Αποτελείται από τριώροφο κτίριο και είναι δυναμικότητας 71 κλινών, συμπεριλαμβανομένων των κλινών που αντιστοιχούν στο φύλακα και το προσωπικό του καταφυγίου. Η πρόσβαση σ’ αυτό γίνεται από την αγροτική οδό «Χάνια – Άγιος Λαυρέντιος» καθώς και από το ορειβατικό μονοπάτι «Ο2: Βόλος – Κορυφή – Άγιος Ιωάννης».

Η νομιμοποίηση του εν λόγω ορειβατικού καταφυγίου δίνεται με όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική απόφαση. Η παρακολούθηση και εφαρμογή των όρων και των προϋποθέσεων νομιμοποίησής του ανατίθεται στο Δασαρχείο Βόλου.

Σχετική απόφαση:
ΚΥΑ 18896/08.12.2020 (Β’ 5922) Νομιμοποίηση Ορειβατικού Καταφυγίου «Αγριόλευκες» στο όρος Πήλιο, στη θέση «Αγριόλευκες», της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.20 MB]ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: