Χειροπέδες σε τέσσερις για παράνομο κυνήγι – Κατάσχεση οχημάτων και διοικητικά πρόστιμα

Συνελήφθησαν χθες (8/1) το βράδυ σε περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας σε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της περιοχής, τέσσερα άτομα, διότι, όπως προέκυψε, ασκούσαν παράνομη θήρα, παραβιάζοντας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.



Οι δράστες επέβαιναν σε δύο οχήματα και συγκεκριμένα ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένας φορητός προβολέας, 88 φυσίγγια θήρας και δύο φορητοί ασύρματοι.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε, ο ένας από τους συλληφθέντες στερούνταν της απαιτούμενης άδειας ικανότητας οδήγησης. Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν επίσης τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ) για παραβίαση περιορισμού κίνησης.



Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ελασσόνας, «χθες περί ώρα 20:00 ενώ η περιοχή του Βοτανοχωρίου Τυρνάβου βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση εισήλθαν δύο οχήματα από τα οποία το ένα στάθμευσε στην αρχή του αγροτικού δρόμου σβήνοντας τα φώτα του και το άλλο συνέχισε να κινείται ψάχνοντας με χρήση προβολέα στο πεδινό κομμάτι της περιοχής αυτής. Στις 21:05 έπεσε πυροβολισμός από το όχημα το οποίο κινούνταν σε αυτό το κομμάτι. Σύντομα τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και βρέθηκαν πάνω σε αυτά δύο όπλα, πλήθος φυσιγγίων, φορητός προβολέας, vhf, καθώς και το θήραμα της παράνομης πράξη τους. Έπειτα τα 4 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ελασσονας για τον σχηματισμό δικογραφίας και βεβαίωση όλων των διοικητικών προστίμων που σχετίζονται με την αποτροπή διάδοσης του Covid 19. Ολοι μαζί μπορούμε για το καλύτερο.»

Στη σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται επί λέξει: «Στη Θεσσαλία, σύλληψη (4) ατόμων και επιβολή προστίμου (300) ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, διότι κατελήφθησαν από κοινού να ασκούν θήρα».

Στη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας αναφέρεται επί λέξει: «Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για παραβίαση -κατά περίπτωση- των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, του νόμου περί όπλων, της δασικής νομοθεσίας και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας Συνελήφθησαν χθες (08-01-2021) το βράδυ σε περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, τέσσερα άτομα, διότι, όπως προέκυψε, ασκούσαν παράνομα θήρα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού. Οι δράστες επέβαιναν σε δύο οχήματα και συγκεκριμένα ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένας φορητός προβολέας, -88- φυσίγγια θήρας και δύο φορητοί ασύρματοι. Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε, ο ένας από τους συλληφθέντες στερούνταν της απαιτούμενης άδειας ικανότητας οδήγησης. Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν επίσης τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα».

Πληροφορίες από: astynomia.gre-thessalia.gr, onlarissa.gr, thessaliatv.gr, trikalavoice.gr, trikalaola.gr, taxydromos.grΚυνηγετικός Σύλλογος Ελασσόνας





Αυστηρά πρόστιμα σε κυνηγούς λόγω περιορισμών μετακίνησης

Χαρδαλιάς: Δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading