Σχεδόν βέβαιο το άνοιγμα του κυνηγιού


Νεότερη ανακοίνωση (15/1 – 18:35):
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και για μια εβδομάδα… «το κυνήγι και το ψάρεμα παραμένουν προσωρινά σε αναστολή» (δείτε ΕΔΩ).




Αρχική δημοσίευση (15/1 – 15:30)

Ημέρα ανακοινώσεων σήμερα και ο Υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, θα ανακοινώσει τόσο την παράταση του lockdown που ισχύει μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, αλλά και το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων κάτω από αυστηρούς κανόνες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πράσινο φως για να ανοίξει παντού το σύνολο του λιανεμπόριου με τη μέθοδο του ραντεβού μέσα στο κατάστημα (click in shop) και του click away, έδωσε πριν από λίγο η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει από τις 10 το πρωί.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται από Δευτέρα να επιτραπεί ξανά και η υπό όρους μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων με σκοπό την άσκηση θήρας / αλιείας, ενώ δύσκολο φαίνεται προς το παρόν να επιτρέψουν οι ειδικοί τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.



Τη Τετάρτη, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, τάχθηκε υπέρ της άρσης ορισμένων περιοριστικών μέτρων, όπως για το κυνήγι και το ψάρεμα (δείτε ΕΔΩ, στο 4:20).

Για το ίδιο θέμα, ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Αμυράς, σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, δήλωσε: «Τα καταλαβαίνω αυτά τα επιχειρήματα και μπορώ να σας πω ότι τα αποδέχομαι. Τώρα, από κει και πέρα, δεν θέλω να σας πω ποιες κινήσεις έχω κάνει, εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι καταλάβατε…» (ηχητικό στο 6:50). Σχετικά με τις κινήσεις του κ. Αμυρά, κυνηγετικoί ιστότοποι επικαλούμενοι “πληροφορίες από τον πολύ κοντινό κύκλο του υπουργού”, αναφέρουν ότι «μία από τις πρώτες του κινήσεις στο υπουργείο ήταν να υποβάλει αίτημα για να ανοίξει το κυνήγι από την ερχόμενη Δευτέρα».



Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 δήλωσε πως δεν μπορεί να δώσει κάποια περαιτέρω πληροφορία για το άνοιγμα του κυνηγίου, καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητες του υπουργείου που υπάγεται.

Αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι οι πληροφορίες για την εξαίρεση της μετακίνησης κυνηγών ή αλιέων από τα περιοριστικά μέρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 18/1, θα το γνωρίζουμε από την ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή στις 18:00.


Κυνηγετική Συνομοσπονδία: «η κυβέρνηση επέδειξε… επιλεκτική όραση και κατά περίπτωση ακοή!»

Λήψη μέτρων για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

 

 



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading