Κυνηγετική Συνομοσπονδία: «Αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών»!

Με αφορμή την νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων για την μετακίνηση κυνηγών και αλιέων, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ) εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζει ότι το μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση προς την κοινωνία των 180.000 κυνηγών της χώρας είναι: «Αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών»!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «χωρίς επιχειρήματα, χωρίς συζήτηση και διαφοροποιούμενη με την αντίθετη επιστημονική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση μας είπε ότι οι κυνηγοί θα πρέπει να τη λογαριάζουν, πλέον, σαν… «εχθρό» τους».

Η ΚΣΕ υποστηρίζει ότι «κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν εκ των προτέρων να «ναρκοθετήσουν» και το κλίμα, και τις δυνατότητες και τις όποιες ευκαιρίες συνεννόησης με τον νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος – αρμόδιο για το κυνήγι Γ. Αμυρά, ο οποίος έχει, ήδη, καλέσει σε συνάντηση την ΚΣΕ, για θέματα της αρμοδιότητας του».Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΣΕ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το μήνυμα των κυνηγών στο μήνυμα της κυβέρνησης:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών»!

Αυτό είναι το απερίφραστο μήνυμα που εξέπεμψε χθες η κυβέρνηση προς την κοινωνία των 180.000 κυνηγών της χώρας, όταν αποφάσισε να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στην μετακίνηση των κυνηγών προς την ύπαιθρο.

Δυστυχώς, δεν πρόκειται απλώς για την εκτίμηση ή ερμηνεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΣΕ, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με όλες τις κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, για να εκτιμήσει τις νέες εξελίξεις…

Αντιθέτως, πρόκειται για το σαφέστατο μήνυμα που εξέπεμψε εκ νέου προφορικά, κατηγορηματικά και εν πολλοίς αδιαπραγμάτευτα ο κ Χαρδαλιάς, εκ μέρους συνολικά της κυβέρνησης. Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς συζήτηση και διαφοροποιούμενη με την αντίθετη επιστημονική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση μας είπε ότι οι κυνηγοί θα πρέπει να τη λογαριάζουν, πλέον, σαν… «εχθρό» τους.

Οι εμπνευστές αυτού του μηνύματος, όποιοι και αν είναι, όποιους σκοπούς και αν υπηρετούν, υπονομεύουν συν τοις άλλοις και τον νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος – αρμόδιο για το κυνήγι Γ. Αμυρά, ο οποίος έχει, ήδη, καλέσει σε συνάντηση την ΚΣΕ, για θέματα της αρμοδιότητας του. Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας θα συμμετάσχουν όπως πάντα με αίσθημα ευθύνης στην ορισθείσα συνάντηση, αλλά είναι σαφές ότι κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν εκ των προτέρων να «ναρκοθετήσουν» και το κλίμα, και τις δυνατότητες και τις όποιες ευκαιρίες συνεννόησης με τον νέο Υφυπουργό.

Όλο αυτό το διάστημα, η ΚΣΕ συμπεριφέρθηκε με σύνεση και υπέδειξε προς την Κυβέρνηση συγκεκριμένες λύσεις για να αρθεί το αδιέξοδο, όπως επέβαλε ο θεσμικός της ρόλος. Ωστόσο, αυτό δεν εκτιμήθηκε. Με την τελευταία της απόφαση, αυτή  η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τον δρόμο της ρήξης με τον κόσμο των κυνηγών.

Τη διαβεβαιώνουμε ότι αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός μας  το αποτέλεσμα δεν θα της αρέσει…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

5 replies

  1. 170.000 χιλιάδες είναι οι κυνηγοί, βάλε κατά μέσω όρο 3 μέλη ανά οικογένεια το λιγότερο και τώρα πρόσθεσε τους αμιγώς παρακτιους και σκαφατους ψαράδες με τις οικογένειές τους. Αν το 1/3 από αυτούς είναι ραγιάδες τα υπόλοιπα 2/3 όταν ψηφίσουν αυτοί θα κλαίνε, γιατί τα πράγματα είναι ποιο σοβαρά από όσο πιστεύουν γιατί δεν ξεχνάμε όλοι μας την κοροϊδία της ψευτοοικολογικης κυβέρνησης και των οργανώσεων της ΜΚΟ που δεν δίνουν φραγκακι από την τσέπη τους για την άγρια ζωή.Απευθυνομενος δε στους προέδρους και λοιπούς των συλλόγων μας, σε προεκλογική περίοδο μην μας τους κουβαλάνε εκεί γιατί ούτε μέλη είναι ούτε μας αγαπάνε. Θα είναι σαν να φέρνουν στην φάκα το γουρούνι.

  2. Να διεκδικήσουν όλοι η κυνηγετική συλλογή τα χρήματα τον κυνηγών και να επιστραφούν στους δικαιούχους και το 21-22 κάνεις γ άδεια να δούμε που θα βρουν αυτά τα κοπρόσκυλα τα χρήματα…

  3. Κάποια στιγμή θα ζητήσουν ξανά ψήφο

  4. Καμία ανανέωση ΑΔΕΙΑΣ 2021 _2022 ας βρουν λεφτα απο τις οικολογικές

  5. Ο Αμυράς γνωστός αντικυνηγος και .. οικολόγος Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
    Καλή υπομονή συνάδελφοι

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: