Δασαρχείο Καρδίτσας: Λήψη μέτρων για το μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου

Στον καθορισμό οριοθετημένων ζωνών και στη λήψη μέτρων προχώρησε το Δασαρχείο Καρδίτσας με σκοπό τον περιορισμό και την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού Ceratocystis fimbriata f. sp. platani που προκαλεί την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους πλατάνου.

Ειδικότερα, με αφορμή την εμφάνιση εστιών προσβολής του επιβλαβούς οργανισμού κατά την διενέργεια φυτοϋγειονομικών ελέγχων από το Δασαρχείο Καρδίτσας και προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωσή του στην περιφέρεια αρμοδιότητάς του, εκδόθηκε και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Καρδίτσας (ΑΔΑ:9Δ2ΘΟΡ10-ΘΙΨ).

Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου που προκαλείται από τον μύκητα Ceratocystis platani, αποτελεί την πλέον καταστροφική ασθένεια που απειλεί με εξαφάνιση τα εν λόγω οικοσυστήματα δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισής της και ιδιαίτερα απειλούνται  τα πλατάνια που φύονται κατά μήκος ποταμών, χειμάρρων, αλλά και για εκείνα που κοσμούν πλατείες, πάρκα και χώρους αναψυχής σε κατοικημένες περιοχές.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [258.58 KB]

 ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: