Συνάντηση Αν ΥΠΕΣ με Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχαν στην Αθήνα, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, οι επτά Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας. Η συνάντηση, παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Α.Δ. Κρήτης, έγινε ουσιαστική και εκτενής συζήτηση για την διοικητική οργάνωση και το θεσμό, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με έμφαση στη νέα δυναμική που επιφέρει η ανάγκη πολυεπίπεδης διακυβέρνησης στα όργανα και τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και των υπηρεσιών του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η ενίσχυση του ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, η ενδυνάμωση σε στελεχιακό δυναμικό για τη στήριξη της λειτουργία τους, η εφαρμογή απαραίτητων ρυθμίσεων για την υποστήριξη των αρμοδιοτήτων τους, τονίσθηκαν ιδιαίτερα από τον Υπουργό, ως απαραίτητη προϋπόθεση και άμεση προτεραιότητα του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη του στο θεσμό για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την εξυπηρέτηση του πολίτη.


 ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: