ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Νομοθετούμε υπέρ της προστασίας των ζώων συντροφιάς

Τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς ανέπτυξε, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει τη φιλοδοξία της στο συγκεκριμένο ζήτημα με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και οι οποίες εξασφαλίζουν συνολικά την προστασία της ευζωίας των ζώων, αναφέροντας ως κορυφαίο παράδειγμα τη μετατροπή του αδικήματος της κακοποίησης και του βασανισμού των ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα. 

Ειδικά για τα ζώα συντροφιάς, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε βελτιωτικές παρεμβάσεις στο τρίπτυχο αναπαραγωγή – εκτροφή – υιοθεσία, ενώ υπογράμμισε ότι οι ιδιοκτήτες θα ελέγχονται αυστηρά μέσω της ηλεκτρονικής ταυτότητας των ζώων συντροφιάς ώστε να μην εγκαταλείπονται ανεύθυνα.

Ερωτηθείς για τα καταφύγια που λειτουργούν στους Δήμους, ο Υπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται υλικοτεχνική ενίσχυση και προσωπικό για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που καλούνται να διαχειριστούν. 

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν όλες οι διεθνείς καλές πρακτικές ευζωίας των ζώων και αποσαφήνισε ότι σε κάθε περίπτωση αυτό αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλλει ως συνομοθέτης.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Δημοσίου και το θέμα των προσλήψεων, ο κ. Βορίδης επανέλαβε πως είναι υπέρμαχος μιας ορθολογικής πολιτικής προσλήψεων ώστε να απαντά στις ανάγκες των πολιτών, ωστόσο, όπως δήλωσε, θα πρέπει να υπάρξει στοχοθεσία και αξιολόγηση για να μπορούν και οι εργαζόμενοι να αποδίδουν σωστά. 

Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός μηχανισμού επιβράβευσης για τους εργαζόμενους που υπερβάλλουν εαυτόν στη δουλειά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση κυρώσεις για κάποιους άλλους. 

Απαντώντας στο ερώτημα εάν επίκεινται αλλαγές στις ευρωεκλογές και τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων, εκτίμησε πως έχει διαπιστωθεί δυσκολία με τη σταυροδοσία για τα πρόσωπα που δεν απολαμβάνουν δημοσιότητα. Χαρακτήρισε πάντως το συγκεκριμένο ζήτημα μία πολύ κεντρική πολιτική απόφαση και παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς, όπως είπε, αυτή η απόφαση είναι αποκλειστικής ευθύνης του.

www.ypes.gr

 ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , ,

1 reply

  1. Δυστυχώς με αναγκάζεται να εκφρασθώ έτσι,Κ Υπουργέ,διότι διαχρονικά τοποθετούνται οι λάθος άνθρωποι σε Υπουργικές κ.α.θέσεις,δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται και όμως αποδέχονται τον διορισμό τους,το αν επιτύχουν η όχι, τους είναι αδιάφορο και συγκεκριμενοποιούμαι.Σε όλα τον Πολιτισμένα Κράτη,εκτός Αστικών ιστών,επιλαμβάνεται η Δασική Υπηρεσία,όπου προστατεύει χλωρίδα,πανίδα(Δασική Νομοθεσία) Αγροτική Νομοθεσία και Δεσποζόμενα ζώα.Τώρα τι θέλετε να παρουσιάστε και για ποιό σκοπό,μαζί με άλλους Υπουργούς,διαχρονικά,(και προηγούμενες Κυβερνήσεις)αγνοείται επιδεικτικά τη Δασική Υπηρεσία,με 3 κλάδους δασικών ανακριτικών υπαλλήλων με πολυετή εμπειρία και φορτώνετε τα πάντα σε μιά και μοναδική Αστυνομία,ειλικρινά αγνοώ και σταματώ εδώ.Τα γράφει κάποιος που έχει 41 χρόνια στη Δασική Υπηρεσία.Να γνωρίζετε επίσης,ότι η Δασική Υπηρεσία δεν είναι μόνο Δασικοί Χάρτες,είναι Υπηρεσία δίωξης,όπως η Αστυνομία κ.λ.π.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: