Ενισχύονται οι δασικές υπηρεσίες – Πρόσληψη 700 υπαλλήλων (δασολόγοι, δασοπόνοι, διοικητικοί)

Ο πρωταρχικός ρόλος που θα διαδραματίσουν οι  δασικές υπηρεσίες της χώρας και τα δημόσια δασικά φυτώρια στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε ο Υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, με τους προέδρους και εκπροσώπους  των Ενώσεων Δασικών Υπαλλήλων.

Απευθυνόμενος στους προέδρους της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, Νικήτα Φραγκισκάκη, της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, Αντιγόνη Καραδόντα και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων, Γιώργο Παπαδιά, ο Υφυπουργός ανέφερε: «Το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, που θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά και θα χρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και έχει στυλοβάτες, μεταξύ άλλων, τους δασολόγους, τους δασοπόνους και τους δασοφύλακες. Γι’ αυτό το ΥΠΕΝ ολοκληρώνει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης 700 εποχικών υπαλλήλων, μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Οι 350 Δασολόγοι, 200 Δασοπόνοι και 150 Διοικητικοί θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες, για την κάλυψη άμεσων αναγκών».Οι επικεφαλής των Ενώσεων έθεσαν στον κ. Αμυρά το θέμα της πλήρους αξιοποίησης των πιστώσεων που κατανέμει το ΥΠΕΝ στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δασών με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΝΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , , , ,

2 replies

  1. Ελπιζω με 2 χρονια Ανεργεια πλεον και χωρις να εχω ξανα δουλεψει στο αντικειμενο να εχω ελπιδες!

  2. Άντε να δούμε πότε θα βγει η προκήρυξη, ήμουνα νιος και γέρασα…..υποτιθεται οτι από τα μεσα Φλεβαρη βγαίνει και ακόμα στα σχέδια ειναι….και όλα αυτα για 8μηνες συμβασεις….έλεος πια. Εδω οι Δημοι εχουν γεμισει κοσμο και υπεραριθμο προσωπικο και εμεις μαλλον θα πεθανουμε πρωτα και μετα θα κανουν καποιες μονιμες προσλήψεις…. αλά ως γνωστόν τα δέντρα δεν ψηφίζουν……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: