Δημόσια διαβούλευση για μια νέα δασική στρατηγική της ΕΕ

@welcomia | freepik.com

Στην ανακοίνωση για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την οποία εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2019, παρουσιάστηκε το φιλόδοξο όραμα να καταστεί η ΕΕ βιώσιμη και κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050. Ανακοινώθηκε επίσης ότι, στηριζόμενη στη στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα έως το 2030, η Επιτροπή θα καταρτίσει μια νέα δασική στρατηγική της ΕΕ που θα καλύπτει το σύνολο του κύκλου των δασών και θα προωθεί τις πολυάριθμες υπηρεσίες που παρέχουν τα δάση. Οι βασικοί στόχοι της στρατηγικής θα είναι η αποτελεσματική δάσωση και η διατήρηση και αποκατάσταση των δασών στην ΕΕ, ώστε να αυξηθεί η απορρόφηση CO2, να μειωθεί η συχνότητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών και να ενισχυθεί η βιοοικονομία, με τρόπους που σέβονται πλήρως τις οικολογικές αρχές και συμβάλλουν στη βιοποικιλότητα.

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, καλούνται πολίτες και οργανισμοί να συμβάλουν στην κατάρτιση της νέας δασικής στρατηγικής της ΕΕ και να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με πιθανούς στόχους και δράσεις, στην ιστοσελίδα που τηρείται για το λόγο αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12674-EU-Forest-Strategy-/public-consultation

Με τη διαβούλευση ζητούνται οι εισηγήσεις των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αφορούν τα δάση, ιδίως σε σχέση με το κλίμα, τη βιοποικιλότητα, τις αγροτικές περιοχές και την κοινωνικοοικονομική ευημερία, τη διαχείριση του κινδύνου καταστροφών, τα μέσα στήριξης της ΕΕ, τη δασική βιομηχανία, τον ηγετικό ρόλο της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο και τον στόχο της σχετικά με τη φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030.


 ΚατηγορίεςΔασική Πολιτική

Tags: , , ,

1 reply

  1. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΑΣΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΞΕΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΛΑΡΙΩΝ .
    ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΤΩ Η ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΚΟΛΩΝΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΑΣΟΚΟΜΟΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: