ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων


Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την φαρμακευτική κάνναβη παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες από τη λήξη της, για έξι (6) μήνες.

Η παράταση αφορά τους δασικούς χάρτες που η ανάρτησή τους υλοποιείται εντός του 2021.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας ορίζεται ότι οι διορθώσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία πρόδηλου σφάλματος υλοποιούνται και ενσωματώνονται στους αναρτημένους δασικούς χάρτες δύο (2) μήνες πριν από το πέρας της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων. Η ενσωμάτωση εκτελείται με πράξη της οικείας Διεύθυνσης Δασών, η οποία δημοσιεύεται στο πρόγραμμα «Διαύγεια». Αν η διόρθωση αφορά σε κυρωμένο τμήμα του δασικού χάρτη, ανακαλείται η απόφαση κύρωσης για το τμήμα που διορθώνεται. Αντιρρήσεις ή αιτήματα διόρθωσης προδήλου σφάλματος που έχουν υποβληθεί κατά αναρτηθέντων δασικών χαρτών και εμπίπτουν στις διορθούμενες κατά τα ανωτέρω εκτάσεις, δεν εξετάζονται και το τυχόν καταβληθέν ειδικό Τέλος επιστρέφεται στον δικαιούχο.Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, με την τήρηση των υφιστάμενων προθεσμιών της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 2889/2010, δεν μπορούν οι Διευθύνσεις Δασών να διορθώσουν τα πρόδηλα σφάλματα και οι θιγόμενοι θα επιβαρυνθούν με «αχρείαστες» υποβολές αντιρρήσεων επί προδήλων σφαλμάτων, ενώ θα δημιουργηθεί ζήτημα με τυχόν αντιρρήσεις που θα προκύψουν μετά τις διορθώσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών.

Προτεινόμενες διατάξεις Τροπολογίας

Άρθρο 1

Παράταση προθεσμίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του v. 3889/2010 για δασικούς χάρτες που η ανάρτησή τους υλοποιείται εντός του 2021

1. Η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 15 του v. 3889/2010 (Α’ 182) για τους δασικούς χάρτες που η ανάρτησή τους υλοποιείται εντός του 2021, παρατείνεται, από τη λήξη της, για έξι (6) μήνες. Η ως άνω παράταση επεκτείνεται για είκοσι (20) επιπλέον ημέρες για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή.

2. Διορθώσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία πρόδηλου σφάλματος, όπως καθορίζονται στην παρ. Α της υπ’ αρ. 153394/919/12.4.2017 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β’ 1366), υλοποιούνται και ενσωματώνονται στους αναρτημένους δασικούς χάρτες δύο (2) μήνες πριν από το πέρας της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων της παρ. 1. Η ενσωμάτωση προδήλων σφαλμάτων εκτελείται με πράξη της οικείας Διεύθυνσης Δασών, η οποία δημοσιεύεται στο πρόγραμμα «Διαύγεια». Κατά των διορθώσεων επιτρέπεται η υποβολή αντιρρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 15 του v. 3889/2010, εντός της προθεσμίας της παρ. 1. Αν η διόρθωση αφορά σε κυρωμένο τμήμα του δασικού χάρτη, ανακαλείται η απόφαση κύρωσης για το τμήμα που διορθώνεται. Αντιρρήσεις ή αιτήματα διόρθωσης προδήλου σφάλματος που έχουν υποβληθεί κατά αναρτηθέντων δασικών χαρτών και εμπίπτουν στις διορθούμενες κατά τα ανωτέρω εκτάσεις, δεν εξετάζονται και το τυχόν καταβληθέν ειδικό Τέλος επιστρέφεται στον δικαιούχο.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [12.80 MB]ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Δηλαδή τα πρόδηλα σφάλματα δεν θα πηγαίνουν στις Επιτροπές και θα αποφασίζουν μόνες τους οι Διευθύνσεις Δασών και για το εάν όντως είναι πρόδηλο σφάλμα και για το εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό. Οπότε για ορισμένα αιτήματα θα κρίνουν οι Επιτροπές, ενώ για άλλα θα κρίνουν κάποιοι άλλοι. Δηλαδή, μπορεί για του ενός να κρίνει η Επιτροπή και για του γείτονα να κρίνει η Δ/νση Δασών. Πολύ λογικό και πολύ βολικό μου ακούγεται, τι λέτε και εσείς;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: