Δασοθεραπεία …στις κορυφαίες επιχειρηματικές τάσεις

Περιπάτους στο δάσος, σε μια βαθιά σύνδεση με τη φύση, χάρη στην πρόσληψη συνειδητών ερεθισμάτων μέσω όλων των αισθήσεων, προτείνει η δασοθεραπεία, μια τάση που εμφανίστηκε στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1980, η οποία, εν μέσω πανδημίας, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ως μια δυνατότητα μείωσης του στρες και ανάπτυξης του αισθήματος ευεξίας.

Εκτός από την προφανή τουριστική πλευρά της δασοθεραπείας, μια σειρά από άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες γύρω απ’ αυτήν αφορούν τη διαχείριση, από ειδικούς, του συσσωρευμένου άγχους από τον πολύμηνο εγκλεισμό, αλλά και την πώληση αθλητικού εξοπλισμού και εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Πρόκειται, άλλωστε, για μια αντιπροσωπευτική περίπτωση επιχειρηματικών τάσεων που έχουν προκύψει κατά την περίοδο της πανδημίας και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στον ελλαδικό χώρο, που διαθέτει φυσικά τοπία και δάση υψηλού φυσικού κάλλους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η δασοθεραπεία περιλαμβάνεται στις 23 νέες τάσεις που προτείνει η Πλατφόρμα Τάσεων «Horizon Scanning», ένα ψηφιακό «εργαλείο» που δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τις τρέχουσες επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορούν να ενισχυθούν, μάλιστα, και από τους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Καινοτομίας (RIS3), τον τουρισμό, τα δομικά υλικά, την ένδυση και την αγροδιατροφή.

Στο ίδιο πνεύμα, εταιρείες του εξωτερικού προσφέρουν τουριστικά πακέτα για άτομα που πάσχουν από άγχος, εξάντληση και στρες λόγω φόρτου εργασίας. Υπόσχονται, μάλιστα, ταξίδια έντονης σωματικής δραστηριότητας και εμβάπτισης στη φύση ώστε οι ενδιαφερόμενοι να βρουν ξανά την ισορροπία και να χτίσουν την ψυχική και συναισθηματική τους ανθεκτικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: