ΠΟΓΕΔΥ: Εξώδικο για κρίσεις Προϊσταμένων

Εξώδικο απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ), προς τους:

  1. Τους Περιφερειάρχες της Χώρας – Στις έδρες τους.
  2. Τους Συντονιστές Διοίκησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
  3. Tους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με το εξώδικό της η ΠΟΓΕΔΥ μνημονεύει τις διατάξεις των παραγράφων 7α και β του άρθρου 86 του Υπαλληλικού Κώδικα: «7.α) Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων διενεργείται, σύμφωνα με την περίπτωση (β) της παραγράφου 1 του άρθρου 37 του ν. 4622/2019 ή, σε περίπτωση μη εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης, με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του οικείου Υπουργού ή, προκειμένου για Ν.Π.Δ.Δ., με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού. Για τις Ανεξάρτητες Αρχές η προκήρυξη εκδίδεται από τον Πρόεδρο ή τον επικεφαλής της Αρχής και τον Υπουργό Εσωτερικών. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία της επιλογής τηρουμένων των όρων των άρθρων 84 και 85 του παρόντος. β) Η προκήρυξη εκδίδεται πέντε (5) μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των υπηρετούντων προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες των οικείων φορέων και του Α.Σ.Ε.Π..».

Σημειώνει επίσης ότι oι παράγραφοι 8α και β του αυτού παραπάνω άρθρου ορίζουν τα εξής: «8.α) Για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Διευθύνσεων ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου (μεταξύ Διεύθυνσης και Τμήματος) επιπέδου οργανικής μονάδας και Τμημάτων εκδίδεται προκήρυξη από τον οικείο φορέα, με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία της επιλογής τηρουμένων των όρων των άρθρων 84 και 85. Οι θέσεις προκηρύσσονται ανά Γενική Διεύθυνση, όπου προβλέπεται, άλλως ανά φορέα. Εάν η προκηρυσσόμενη θέση αφορά οργανική μονάδα που δεν υπάγεται σε Γενική Διεύθυνση, η θέση προκηρύσσεται από τον οικείο φορέα αυτοτελώς. β) Η προκήρυξη εκδίδεται τρεις (3) μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των υπηρετούντων προϊσταμένων και δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες των οικείων φορέων και του Α.Σ.Ε.Π.. Ο οικείος φορέας κοινοποιεί την προκήρυξη στους υπαλλήλους που ανήκουν οργανικά σε αυτόν με κάθε πρόσφορο τρόπο.».

Τέλος με την παράγραφο 11 του ίδιου ως άνω άρθρου: «11. Αν κενωθεί ή συσταθεί θέση προϊσταμένου, η θέση προκηρύσσεται το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών και η διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένου ολοκληρώνεται το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την προκήρυξη της θέσης. Ο προϊστάμενος επιλέγεται για πλήρη θητεία. Έως την τοποθέτηση νέου προϊσταμένου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 87 περί αναπλήρωσης προϊσταμένων.

Με το εξώδικο ζητείται η άμεση εφαρμογή των προβλεπομένων από τις ανωτέρω νομοθετικές διατάξεις για την προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων, με βάση το γεγονός, είτε της λήξης της θητείας των υπηρετούντων προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, είτε της λήξης της θητείας των υπηρετούντων προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων, είτε τέλος της κένωσης ή σύστασης θέσεως προϊσταμένου.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.10 MB]ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

1 reply

  1. Χίλια Μπράβο ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ ΚΑΚΑΒΑ !!!!! Συγχαρητήρια.
    Αντε γιατί έχουν αποθρασυνθεί οι συντονιστέςστις αποκεντρωμένες και κάποιοι Διευθυντάδες της Δασικής Υπηρεσίας και αλωνίζουν , κάνουν οτι γουστάρουν και δεν σέβονται τίποτα. Δεκα χρόνια !!!!!!! να γίνουν κρίσεις .Ορίζουν τμηματάρχη, προϊστάμενο , Διευθυντή, Δασάρχη όποιον γουστάρουν. Μαζί τους κατι συνδικαλιστές της κακιάς ώρας που παπαγαλίζουν την μόνιμη δικαιολογία και καλά δεν υπάρχουν οργανογράμματα γιαυτό δεν γίνονται οι κρίσεις…… Η ομοσπονδία εργαζομένων στις ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ που είναι ? η ΠΕΔΔΥ ? ο κύριος Νικήτας ακούει? η δεν μπορεί μαγειρεύει τα της ΑΔΜΘ? Αλήθεια τόσα χρόνια ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει από τους συντονιστές για να ολοκληρωθούν επιτέλους τα περίφημα οργανογράμματα ? μήπως πρέπει να τους κάνουμε μήνυση για αμέλεια κατά την υπηρεσία από πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο? μήπως εμείς που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να κριθούμε με την συμμετοχή μας σε μια προβλεπόμενη διαδικασία ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ?
    Δες το και αυτό το τελευταίο αγαπητέ συνάδελφε Κακαβά και θα ακολουθήσουμε αρκετοί που θιγόμαστε άμεασ. Αντε με τους υπηρεσιακούς προϊσταμένους, τους δοτούς , νισάφι. Ο άλλος είναι με εντολή Γενικός Δντης τουλάχιστον 5 χρόνια χωρίς ουδέποτε να κριθεί!!!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: