Άμεση διόρθωση των προδήλων σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο που υπογράφει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, οι Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καλούνται να προχωρήσουν άμεσα στις διορθώσεις των δασικών χαρτών, με τη συμπερίληψη σ’ αυτούς όλων των προδήλων σφαλμάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 39 του ν. 4801/2021.

Όπως τονίζεται στο έγγραφο, η Γενική Διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του Υ.Π.ΕΝ. προέβη ήδη σε έγκριση των αιτημάτων χρηματοδότησης, που υποβλήθηκαν από τις Δασικές Υπηρεσίες για τις ανάγκες υποστήριξής τους με παροχή ειδικών – υποστηρικτικών υπηρεσιών (ιδιώτες μελετητές) και προμήθειας υλικών και μέσων υποδομής.

Ο κ. Σκρέκας, ζητά από τις δασικές υπηρεσίες «να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι διαδικασίες σύναψης των σχετικών συμβάσεων, σε υλοποίηση της χορηγούμενης χρηματοδότησης, για την υποστήριξη των αρμόδιων Τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών, με εξωτερικούς συνεργάτες, ώστε έγκαιρα, έγκυρα και αποτελεσματικά να υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες διορθώσεις.

»Επισημαίνεται και πάλι ότι, η κατάρτιση, ανάρτηση έως την κύρωση των δασικών χαρτών όπως προβλέπεται στο οικείο θεσμικό πλαίσιο [ν. 3889/2010 (αρ. 13-24) & ν. 4685/2020 (αρ. 48-50)], καθώς και στη νομολογία του ΣτΕ, αναφορικά με την συμβατότητα στην εξελικτική πορεία και τα στάδια του Εθνικού Κτηματολογίου, αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας και απαρέγκλιτη προϋπόθεση υλοποίησής του.

»Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΝ είναι αποφασισμένο να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία κριθεί και απαιτηθεί ως αναγκαία, για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου εντός των θεσμικά δεσμευτικών, πλέον, χρόνων», καταλήγει το έγγραφο.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: