Μετρώντας τους κύκνους της βασίλισσας: Ένα τελετουργικό 800 χρόνων

Βασιλικοί αξιωματούχοι πήγαν στον ποταμό Τάμεση την Τρίτη για να μετρήσουν τους κύκνους που ανήκαν στη βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας κατά την έναρξη της τελετής «Swan Upping» που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Ομάδες σε παραδοσιακές λέμβους κωπηλάτησαν τη διαδρομή στο ποτάμι για να ξεκινήσουν την ετήσια απογραφή των πτηνών που αναβλήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Οι κύκνοι ήταν ένα πολύ, πολύ σημαντικό φαγητό και σερβίρονταν σε συμπόσια και γιορτές», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπάρμπερ, ειδικός καταγραφέας των κύκνων της βασίλισσας. «Φυσικά σήμερα η καταμέτρηση των κύκνων αφορά τη διατήρηση και την εκπαίδευση».

Η τελετή χρονολογείται εδώ και 800 χρόνια, όταν το αγγλικό στέμμα διεκδίκησε για πρώτη φορά την κυριότητα όλων των βουβόκυκνων, που έχουν μακρύς καμπύλους λαιμούς, πορτοκαλί ράμφος και λευκά φτερά.

Ο Μπάρμπερ και η ομάδα του σηκώνουν τους κύκνους – που μπορούν να ζυγίσουν έως και 15 κιλά – για να ελέγξουν για τυχόν τραυματισμούς, που συνήθως προκαλούνται από την αλιεία. Οι νεαροί κύκνοι ζυγίζονται και μετρώνται στην ξηρά.

Ο Μπάρμπερ είπε ότι υπήρξαν περισσότεροι πυροβολισμοί πουλιών, συχνά με τουφέκια και περισσότερη ρύπανση των υδάτων από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι πυροβολισμοί, νομίζω, είναι πραγματικά επειδή οι νέοι μπορούν να πάνε σε ένα κατάστημα και να αγοράσουν ένα αεροβόλο, μετά κατεβαίνουν στο ποτάμι, βλέπουν έναν μεγάλο λευκό στόχο και χτυπούν. Και αυτό είναι τρομακτικό», είπε στο Reuters.

naftemporiki.gr
ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: