ΦΕΚ: Ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους Κυνηγετικούς Συλλόγους

Αυξημένη κατά δεκαπέντε ευρώ (15,00 €), σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, είναι η ετήσια συνδρομή που καλούνται να  πληρώσουν οι κυνηγοί στους αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικούς Συλλόγους, προκειμένου να εκδώσουν άδεια θήρας για την νέα κυνηγετική περίοδο.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για την κυνηγετική περίοδο 2021 – 2022, το ύψος της συνδρομής των κυνηγών-μελών των αναγνωρισμένων ως «συνεργαζόμενων με το Υπουργείο, Κυνηγετικών Συλλόγων», καθορίζεται στο ποσό των ογδόντα (80) ευρώ.Από το ποσό αυτό των 80 ευρώ (καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών – μελών):

α. ποσοστό 18,75 % (ήτοι ποσό 15,00 €) καταβάλλεται στην οικεία Κυνηγετική Ομοσπονδία,
β. ποσοστό 62,50% (ήτοι ποσό 50,00 €) καταβάλλεται στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Τα ανωτέρω ποσά κατατίθενται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο στους τηρούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς της οικείας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αντίστοιχα, κατά τη διαδικασία έκδοσης ή θεώρησης της άδειας θήρας. Τα σχετικά παραστατικά κατάθεσής τους, ήτοι τα τραπεζικά γραμμάτια εισπράξεως αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ή θεώρηση της αδείας θήρας.Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος υποχρεούται να γνωρίσει εγγράφως τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, σε όλα τα Δασαρχεία και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας.

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, αντίστοιχα, υποχρεούνται να γνωρίσουν εγγράφως τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους σε όλα τα Δασαρχεία και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιοχής εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι διαθέτουν τουλάχιστον το ήμισυ των ετησίων εσόδων τους (50%) για φιλοθηραματικές δαπάνες ενώ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαθέτει τουλάχιστον το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των ετησίων εσόδων της για φιλοθηραματικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών των φυλάκων θήρας των Ομοσπονδιών και του εξοπλισμού τους.

Σχετικό αρχείο:
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71144/2168/26.07.2021 (Β΄ 3474) Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικούς Συλλόγους.

Ενημερωθείτε για οτιδήποτε αφορά τη νέα κυνηγετική περίοδο 2021-2022
στο σύνδεσμο:
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2021-2022


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [214.47 KB]ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , , ,

4 replies

 1. Να μην βγάλει κανείς άδεια διότι και η συνομοσπονδία και το κράτος μας δουλεύουν
  Από τη στιγμή που πέρυσι πληρώσαμε και δεν κυνηγήσαμε φέτος έπρεπε να είναι δωρεάν. Το από πού θα πληρωθούν οι διάφοροι είναι δουλειά άλλων. Τόσα χρόνια μας έδιναν λογαριασμο? Άντε

 2. Με δεδομένο το γεγονός πως οι ομοσπονδίες είχαν τα τελευταία χρόνια καθιερώσει πρόσθετη εισφορά που κυμαινότανε από 10-15 ευρώ, στην πράξη δεν υπάρχει η διαφορά της τιμής που αναφέρεται στον τίτλο..Η διαφορά ανέρχεται σε 5 ευρώ που αντιστοιχούν σε (εύλογη) αύξηση υπέρ ΚΣΕ..Αυτό που έγινε στην πράξη είναι η ενσωμάτωση των πρόσθετων εισφορών των ομοσπονδιών στις τακτικές, γεγονός που λύνει πολλά προβλήματα χωρίς να αυξάνει την τιμή της άδειας. Φέτος ειδικά η τιμή θα είναι φτηνότερη κατά 25 ευρώ στην τοπική, κατά 45 ευρώ στην περιφερειακή και κατά 75 ευρώ στη γενική (για όσους βγάλανε πέρυσι άδεια θήρας)..

  • 1. Στον τίτλο δεν αναφέρεται καμία διαφορά. Ο τίτλος είναι “ΦΕΚ: Ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους Κυνηγετικούς Συλλόγους”.
   2. Η ετήσια συνδρομή κατά την περίοδο 2020-21 ήταν 65 ευρώ ενώ κατά τη φετινή περίοδο είναι 80 ευρώ (80-65=15 ευρώ).
   3. Το άρθρο αφορά την τιμή της ετήσιας συνδρομής και όχι στην τιμή της άδειας θήρας. Η τιμή της ετήσιας συνδρομής είναι αυξημένη κατά 15,00 ευρώ.

   • έχετε δίκιο…απλά τα νούμερα και ο τρόπος παρουσίασης του άρθρου θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιους στο συμπέρασμα πως ειναι ακριβότερη η τιμή της άδειας και γι αυτό έκανα την παραπάνω διευκρίνιση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: