Έκθεση νεκρών θηραμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής ανεπιφύλακτα καταδικάζει την έκθεση νεκρών θηραμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, παρατηρήθηκε ότι συνεχίζουν να γίνονται αναρτήσεις νεκρών θηραμάτων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αυτό θίγει τις αρχές και τους κανόνες του Σωστού και Υπεύθυνου Κυνηγού.

Μέσα από τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για πάταξη του φαινομένου αυτού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 19 Οκτωβρίου 2020, με την πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Έμιλυ Γιολίτη, όπου συζητήθηκε το θέμα και της εισηγήθηκε την ποινικοποίηση του.

Για περαιτέρω προώθηση του θέματος αυτού, η Ομοσπονδία ζήτησε να συναντηθεί και με την νυν Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Στέφη Δράκου, κατά την οποία θα επιχειρήσει την υλοποίηση ποινικοποίησης των πράξεων αυτών.

Επίσης, προς τον ίδιο σκοπό, η Ομοσπονδία συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες και μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κυνηγίου (FACE).

Παραμένει περαιτέρω διαρκής σκοπός και στόχος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής, να μεταφέρει το σωστό μήνυμα στους συλλόγους της και τα μέλη τους, μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεχούς ενημέρωσης ώστε να αντιμετωπισθεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο, καταλήγει η ανακοίνωση.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: