Απαγόρευση κυνηγιού στις καμένες εκτάσεις Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου

Στην απαγόρευση της θήρας όλων των θηρεύσιμων ειδών για επτά (7) έτη στις περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου που έχουν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 4 – 5 Αυγούστου 2021, προχώρησε το Δασαρχείο Πύργου με την έκδοση δυο Δασικών Απαγορευτικών Διατάξεων Θήρας.Πρόκειται για εκτάσεις εμβαδού 116.291 και 4.006 στρεμμάτων που περιλαμβάνουν τη καμένη έκταση και περιμετρική ζώνη αυτής στις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Καυκανιάς, Ηράκλειας, Μιράκας, Λιναριάς, Πευκών, Λάλα, Δούκα, Κρυονερίου, Χελιδονίου, Νεράιδας, Μηλεών, Νεμούτας, Αχλαδινής, Ξηροκάμπου Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, και στις περιοχές Τ.Κ. Λαμπετίου και Κολυρίου Δήμου Πύργου αντίστοιχα, όπως απεικονίζονται στους χάρτες που συνοδεύουν τις δυο σχετικές αποφάσεις και περιγράφονται με τα εξής όρια:

Α.- Για την έκταση 116.291 στρ.:

«Ξεκινώντας από την Τ.Κ. Ηράκλειας, κατευθύνεται Δυτικά ακολουθώντας το δρόμο προς Καρούτες ώσπου συναντά τον ποταμό Εννιπέα τον οποίο ακολουθεί Βόρεια έως τη διασταύρωση Λαντζοϊου- Γραμματικού, συνεχίζει το δρόμο προς Νεράιδα και ακολουθεί το δρόμο προς Μηλιές, συνεχίζει έως την διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Λάλα-Λαμπείας την οποία ακολουθεί Βόρεια έως τη διασταύρωση της Αχλαδινής όπου ακολουθεί το δρόμο προς Αχλαδινή και στη συνέχεια ανατολικά τον αγροτικό δρόμο έως τη Γέφυρα Βάλτου του ποταμού Ερυμάνθου, όπου ακολουθεί Νότια τη ροή του ποταμού έως το εργοστάσιο Ύδρευσης Ερυμάνθου, όπου συνεχίζει Δυτικά ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό Πύργου-Τριπόλεως, διερχόμενη από τις Τ.Κ. Βασιλακίου, Λούβρου, Κάμενας, Μουριάς, Λιναριάς, Αρχ. Ολυμπίας, Πλατάνου έως την Τ.Κ. Πελοπίου όπου κατευθύνεται Βόρεια ακολουθώντας το δρόμο προς Ηράκλεια που καταλήγει και κλείνει».

Β.- Για την έκταση 4.006 στρ.:

«Ξεκινώντας από την Τ.Κ. Κολυρίου, ακολουθεί Δυτικά το δρόμο έως την Τ.Κ. Λαμπετίου, συνεχίζει τον δρόμο Λαμπέτι – Ι.Μ. Κρεμαστής έως τη θέση Αγγινάρα όπου εκτείνεται Βορειοδυτικά περικλύοντας το Σπαρτοβούνι και επιστρέφει στο δρόμο Λαμπέτι- Κρεμαστή έως την Ι.Μ. Κρεμαστής, συνεχίζει τον δρόμο προς Λάνθι, συνεχίζει Καρούτες και ακολουθεί την Παλαιά Εθνική οδό Πύργου-Τριπόλεως διερχόμενη από Παλαιοβαρβάσαινα, Βαρβάσαινα, Πύργος και συνεχίζει το δρόμο προς Κολύρι όπου καταλήγει και κλείνει».

Σχετικές αποφάσεις – ΔΑΔ Θήρας:
Αριθμ. 149371/25.08.2021 Δ.Α.Δ. 3/3178 (ΑΔΑ: Ψ9ΛΦΟΡ1Φ-8ΓΕ) Δασική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας λόγω πυρκαγιάς.
Αριθμ. 149362/25.08.2021 Δ.Α.Δ. 4/3179 (ΑΔΑ: ΩΗΒΚΟΡ1Φ-Χ0Λ) Δασική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας λόγω πυρκαγιάς.

 

Ενημερωθείτε για οτιδήποτε αφορά τη νέα κυνηγετική περίοδο 2021-2022
στο σύνδεσμο:
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2021-2022ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: