ΠΟΓΕΔΥ: Χαρακτήρα «πογκρόμ» κατά Γεωτεχνικών οι «αντιδράσεις» ορισμένων Συντονιστών


Δελτίο Τύπου

Ακατανόητη χαρακτηρίζεται πλέον η συμπεριφορά ορισμένων Συντονιστών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, (π.χ. Α.Δ. Μακεδονίας- Θράκης) που χάνοντας κάθε αυτοέλεγχο, ξεπέρασαν  το θεσμικό τους ρόλο και με έγγραφες πράξεις τους, όσο ακόμα παραμένει σε εκκρεμότητα η διαδικασία της υπαγωγής των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ, στρέφονται ουσιαστικά κατά φυσικών προσώπων που κατέχουν θέσεις ευθύνης στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προσβάλλοντας, υποτιμώντας και αδικώντας τους συναδέλφους, απαιτώντας  την «εδώ και τώρα» έξωση των Υπηρεσιών από τα γραφεία τους, ενόψει των θεσμικών αλλαγών που προηγήθηκαν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών (ΠΟΓΕΔΥ) καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (που είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι Υπουργοί στη διαδικασία μεταφοράς των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ) να παρέμβουν για να σταματήσει αυτή η «ιδιότυπη εσωστρέφεια» που προσβάλει τη Διοίκηση και να μη καλύπτουν με την ανοχή τους, τις ακατανόητες ενέργειες των Συντονιστών.

Ζητάμε την εφαρμογή της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π)  της 13ης -08-2021  η οποία  κυρώθηκε  με το άρθρο  2 του Ν. 4824/2021 (Α  156).

Ζητάμε να σταματήσει το ιδιότυπο «μπούλιγκ» που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες με ανταλλαγή εγγράφων και απειλές, με θέμα την «έξωση» Υπηρεσιών και υπηρεσιακών παραγόντων από τα γραφεία τους, με πρόσχημα την υπαγωγή τους στο ΥΠΕΝ.

Τα θέματα αυτά δεν λύνονται με απειλές, εξώσεις και εξωστρακισμούς  προσώπων, αλλά με συνεννόηση όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και κυρίως με κατανόηση , ανεκτικότητα και αποδοχή της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στις Αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου εξάλλου προβλέπει ότι ορισμένα διοικητικής φύσης ζητήματα θα λυθούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταξύ των οποίων  η στέγαση Υπηρεσιών.

Από τη στιγμή που έχει καθοριστεί η διοικητική διαδικασία και τα τεχνικά στάδια για την υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ, κάθε άλλη εκτός του καθορισμένου πλαισίου ενέργεια των Συντονιστών, και κυρίως ενέργειες που υποκρύπτουν ψυχολογική και υπηρεσιακή  πίεση κατά συναδέλφων, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί βία (bullying) κατά παράβαση του υπαλληλικού κώδικα και η απαξίωση υπαλλήλων, αποτελούν θέματα που πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ΠΟΓΕΔΥ αναμένει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκτόνωση αυτών των προβλημάτων, τα οποία, όπως προαναφέραμε, λύνονται αυστηρά στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού περιχεομένου της 13ης -08-2021  η οποία  κυρώθηκε  με το άρθρο  2 του Ν. 4824/2021 (Α  156) η υλοποίηση της οποίας και μόνο, θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους Συντονιστές και τους ενδιαφερόμενους Υπουργούς και όχι σπασμωδικές πράξεις που την ξεπερνούν ή συμπεριφορές που υποκρύπτουν εμπάθεια κατά Συναδέλφων.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: