Απαγορεύεται η θήρα (μόνο) των πτερωτών θηραμάτων

Με απόφαση του Συντονιστή Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου παρατείνεται για πέντε χρόνια, έως 14-9-2026, η απαγόρευση κυνηγίου όλων των πτερωτών θηραμάτων σε έκταση 27.500 στρεμμάτων στη περιοχή Μεγαλοβούνι δ.κ. Διδύμων, δ.ε. Κρανιδίου, Δήμου Ερμιονίδας.

Τον Ιούλιο του 2016, με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για πέντε χρόνια (έως 31.7.2021) στην περιοχή Μεγαλοβούνι. Στην συγκεκριμένη περιοχή ίσχυε καθεστώς απαγόρευσης του κυνηγιού και με παλιότερες αποφάσεις (1984, 1990, 2011). Με την απόφαση του 2016, ανανεώθηκε για άλλα πέντε χρόνια η απαγόρευση κυνηγιού (απόφαση 2011) που έληξε στις 31.7.2016. Σκοπός της απαγόρευσης ή της ανανέωσης απαγόρευσης ήταν, σύμφωνα με την απόφαση, η «προστασία, ανάπτυξη, αναπαραγωγή και εκμετάλλευση του θηραματικού πλούτου της άγριας πανίδας της χώρας». Με τη νέα απόφαση παρατείνεται για άλλα πέντε χρόνια το ιδιότυπο καθεστώς προστασίας μόνο των πτερωτών θηραμάτων.

Τα όρια της έκτασης περιγράφονται ως εξής: Αρχίζουν από τον επαρχιακό ασφαλτόδρομο Ναυπλίου – Κρανιδίου στη θέση στροφή Ντέρκιζας και ακολου- θούν τον αγροτικό δρόμο της Ντέρκιζας μέχρι τη θέση Ντάρδες όπου η αγροικία του Σαράντου. Ακολουθούν τον αγροτικό δρόμο μέχρι τη συνάντησή του στη θέση Τσουρούμια με τον αγροτικό δρόμο Ράδου – Ηλιοκάστρου τον οποίο ακολουθούν με κατεύθυνση προς Ηλιόκαστρο μέχρι το διάσελο στη θέση Κιάφα Μελέτη. Από εκεί ακολουθούν τον αγροτικό δρόμο προς τη θέση Ρέμα Γιώργο περνά από το προσκυνητάρι Μπαλαμπάνη, θέση Χίμιζες, μέχρι της συναντήσεως του με τον αγροτικό δρόμο Λουκαϊτίου Τσουκαλιάς. Ακολουθεί το ασφαλτόδρομο προς Κιάφα Λύσι και Λουκαΐτι συνεχίζει στο ασφαλτόδρομο πάνω από τα όρια του οικισμού μέχρι τη διασταύρωσή του με τον ασφαλτόδρομο Διδύμων – Λουκαϊτίου, στρέφεται στο ασφαλτόδρομο προς Δίδυμα μέχρι μέχρι την διασταύρωση με τον επαρχιακό δρόμο Κρανιδίου – Ναυπλίου. Εκεί στρέφεται προς Ναύπλιο μέχρι της συναντήσεως της στροφής της Ντέρκιζας και του αγροτικού δρόμου όπου και άρχισε.

Σχετικό αρχείο:
Απόφαση 171447/21.09.2021 (Β΄ 4718) Απαγόρευση κυνηγίου στη θέση Μεγαλοβούνι Διδύμων.

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: