Επιτυχής απομάκρυνση αγριόχοιρων από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη ολονύχτια επιχείρηση σύλληψης, μεταφοράς και απελευθέρωσης στο φυσικό περιβάλλον αγριόχοιρων από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες στελεχών του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, που κράτησαν αρκετές ώρες και στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδιασμού, παγιδεύτηκαν και συνελήφθησαν, στην περιοχή του Πανοράματος πέντε ώριμα αγριογούρουνα. Στην συνέχεια με την συνδρομή του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Στρατονίκης Χαλκιδικής, όπου σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αρναίας, απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Με την ενέργεια αυτή η Δασική Υπηρεσία συνδράμει με οικολογικό τρόπο, στην μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, μειώνοντας τον κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής.

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή, με όλα τα μέσα που έχει στην διάθεση του, προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριόχοιρων στην περιοχή, με την μέθοδο της παγίδευσης.

Συγχρόνως με τις οδηγίες που εκδόθηκαν για την προφύλαξη από τους αγριόχοιρους, κάνει έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής να μην τα ταΐζουν, να κλείνουν τα καπάκια των κάδων απορριμμάτων, να χρησιμοποιούν πάντα λουρί όταν βγάζουν περίπατο τα κατοικίδια ζώα τους και οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τα στελέχη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Καρτάλη και τον Δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, για την πολύτιμη συμβολή τους στη μεταφορά των αγριόχοιρων από την Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Στρατονίκης Χαλκιδικής και στους συναδέρφους του Δασαρχείου Αρναίας για την υποστήριξη και την καθοδήγηση στην διαδικασία απελευθέρωσης των αγριόχοιρων, σε φυσικό και φιλικό γι’αυτά περιβάλλον.


 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: