Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ξεκινούν οι δράσεις 15 εκατ. στη Βόρεια Εύβοια

Tη δωρεά των 15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών και τη στήριξη των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ειδικότερα, μέσα στον Νοέμβριο, το ΙΣΝ προχωράει στην υλοποιήση των δράσεων που αφορούν την στήριξη τεσσάρων πληγεισών ομάδων:

1. Μελισσοκόμοι

  1. Εκπαίδευση για την ανάκτηση των απολεσθέντων σμηνών μελισσών.
  2. Δημιουργία πιλοτικού, μελισσοκομικού πάρκου στο ιδιωτικό δάσος Noel-Baker.
  3. Αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού

2. Ρητινο-παραγωγοί / Δασεργάτες

  • Αντικατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού ασφάλειας.

3. Κτηνοτρόφοι

  • Εκπαίδευση σχετικά με την καλή διαβίωση των ζώων, την αναπαραγωγή και τη διατροφή.

4. Τοπικές κοινότητες

  • Υποστήριξη οικιακής παραγωγής τροφίμων.

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά, συνεργάτη του ΙΣΝ σε πληθώρα άλλων προγραμμάτων που αφορούν τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγρο-διατροφής στην Ελλάδα αλλά και συμβολής στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως συνέβη πέρσι με την καταιγίδα «Ιανός», στην Καρδίτσα.

«Την ώρα που ξεκινά η υλοποίηση της πρώτης δράσης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και με άλλες οργανώσεις ώστε να έχουμε πιο σφαιρική κατανόηση των προβλημάτων και, άρα, πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Μελετάμε νέες δράσεις που θα βοηθήσουν σε βάθος στην ανακούφιση των καταστροφικών συνεπειών των πυρκαγιών. Όλοι εμείς, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα είμαστε εκεί, δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, προσπαθώντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να υποστηρίξουμε τη δύσκολη καθημερινότητά τους και να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε, σε συνεργασία με όλους τους φορείς αλλά και τις τοπικές κοινότητες, να αναγεννήσουμε την περιοχή όσο πιο σύντομα είναι εφικτό», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. θα κανει το ιδρυμα και γιγαντιαιο πυκνωτη να αποθηκευει ενεργεια αο τους κεραυνους οπως κανει στο πολιτιστικο κεντρο στην Αθηνα ?? μεταλλικη πλακα πανω πλακα κατω και ση μεση παχυ καλωδιο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: