Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του δασολόγου Γιώργου Φούντα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι συνάδελφοι Δασολόγοι, Δασοπόνοι και Δασοφύλακες, που υπηρετούμε στη Δασική Υπηρεσία, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του αγαπητού φίλου, συναδέλφου και συναγωνιστή, Δασολόγου, Γιώργου Φούντα που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.

Ο Γιώργος ήταν αγωνιστής μέχρι την τελευταία στιγμή. Έδωσε με γενναιότητα και υπομονή αυτή την δύσκολη μάχη με την επάρατη νόσο και η είδηση για την αναπάντεχη απώλεια του, μας γέμισε λύπη και πόνο.

Εκφράζουμε στην οικογένεια και τους οικείους του, τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια όλης της δασικής οικογένειας και ιδιαίτερα όσων από εμάς συμπορευτήκαμε μαζί του και τον γνωρίσαμε σαν άνθρωπο, σαν δημοκράτη συνδικαλιστή αλλά και σαν καλό συνάδελφο.

Ο Γιώργος Φούντας ήταν από τους πλέον καταρτισμένους συναδέλφους μας, ο οποίος στον υπηρεσιακό του βίο διαχειρίστηκε τα καθήκοντα που του ανέθεσε η πολιτεία με τον καλύτερο τρόπο, υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον, αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που είχε το προσωπικό του Δασαρχείου.

Ήταν δεκτικός με όλους τους συναδέλφους, είχε πολύ ανοιχτό μυαλό και νοοτροπία, υποστήριζε με σθένος τις απόψεις του αλλά και από την άλλη πλευρά ήταν ανεκτικός και σεβόταν την αντίθετη άποψη.

Οφείλουμε επίσης την ύστατη στιγμή να αναφερθούμε στο ήθος που τον χαρακτήριζε, στην πραότητα και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και στο δημοκρατικό παράδειγμα ζωής που άφησε ο Γιώργος, σαν παρακαταθήκη σε όλους εμάς, που μείναμε πίσω και ακολουθούμε τον ίδιο με αυτόν, δύσκολο και κακοτράχαλο δρόμο για την αναδιοργάνωση της δασικής Υπηρεσίας.

Ένα δρόμο που απαιτεί γνώσεις, προσωπικές θυσίες, αγωνιστικότητα και κυρίως δημοκρατική αντίληψη και νοοτροπία.

Οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο γόνιμο και έντιμο υπηρεσιακό του βίο, στην αξιοπρέπεια που τον χαρακτήριζε, όχι μόνο στις σχέσεις του με τους συναδέλφους αλλά κυρίως με τους πολίτες, σε όλα τα επίπεδα υπηρεσιακής ευθύνης που κατέλαβε και βεβαίως, στους συνεχείς προσωπικούς αγώνες που έδωσε με ανιδιοτέλεια σε επαγγελματικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο Γιώργος αγωνίστηκε δημοκρατικά από την πρώτη γραμμή, για τους σκοπούς της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, συμμετέχοντας σε νευραλγικές θέσεις στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Αγωνίστηκε μαζί μας για την κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση των δασολόγων και δημιούργησε με όλους μας στενούς δεσμούς φιλίας.

Αποχαιρετούμε σήμερα με οδύνη κυρίως ένα αγαπητό φίλο και ένα άξιο συνάδελφο με τον οποίο η μοίρα το έφερε να έχουμε κοινή συνδικαλιστική και υπηρεσιακή διαδρομή μέσα από την οποία γνωριστήκαμε σε ανθρώπινο επίπεδο.

Αποχαιρετάμε ένα άνθρωπο που τον χαρακτήριζε η ζωντάνια και η αγάπη του για τη ζωή, ένα άνθρωπο με χιούμορ, ο οποίος μέχρι και την τελευταία του στιγμή και παρά τις δυσκολίες της ασθένειας του συνέχιζε να απασχολείται γόνιμα και δημιουργικά, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα ζωής στην οικογένεια και τους φίλους του.

Όλη του η διαδρομή στην Υπηρεσία μας ήταν εξαιρετική. Γνώρισε και απέκτησε σημαντικούς και καλούς φίλους, συναδέλφους και συνεργάτες που εκτίμησαν τον τρόπο συμπεριφοράς του και συνέχισαν να τον αγαπούν και να τον τιμούν και μετά την πρόσφατη συνταξιοδότησή του .

Για τους συναδέλφους δασολόγους, αυτή την μικρή αλλά ιδιαίτερη οικογένεια εργαζομένων, η απώλεια του συναδέλφου Γιώργου Φούντα, είναι πολύ σημαντική και έρχεται να μας θυμίσει την ματαιότητα και την πρόσκαιρη διάρκεια αυτής της ζωής και συνεπώς να υπενθυμίσει στον καθένα μας τις διαχρονικές αξίες, της κατάκτησης της γνώσης, της πολιτισμένης συμπεριφοράς και του ήθους, που πρέπει να υπηρετούμε και να μας διακρίνουν στην καθημερινότητά μας.

Αντίο φίλε Γιώργο … Ευχόμαστε το τελευταίο ταξίδι σου να είναι ταξίδι σε ένα δικαιότερο κόσμο, που θα κυριαρχείται από τις φυσικές ομορφιές και τις αξίες που ονειρεύτηκες.

Είμαστε σίγουροι ότι εκεί θα συναντήσεις τους συναδέλφους που έφυγαν νωρίτερα από εσένα και τίμησαν το Δασικό Χώρο και την επιστήμη μας, αποτελώντας πρότυπα επιστημονικής γνώσης και κοινωνικής συμπεριφοράς για τους νεότερους δασολόγους . 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΔΥ

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: