ΗΠΑ: Χωρίς έλατα η Καλιφόρνια

 

Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών και της οικονομίας απειλεί να χαλάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων για τους κατοίκους της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με το euronews.com, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν έλλειψη στην πιο πολυπληθή πολιτεία της Αμερικής. Η ζέστη και οι δασικές πυρκαγιές έχουν καταφέρει τεράστιο πλήγμα στις φυτείες στις δυτικές ΗΠΑ. «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Πρέπει να ρίξω το κόστος. Πάντα ήμουν δίκαιη. Δίνω ένα καλό δέντρο σε καλή τιμή, δεν ανησυχώ για αυτό» δήλωσε ένας πωλητής χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Οι ελλείψεις στην Καλιφόρνια δεν περιορίζονται μόνο στα έλατα. Μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 10 χρόνια από τη στιγμή που ένα έλατο θα φυτευτεί μέχρι να μεγαλώσει αρκετά ώστε να πουληθεί. Η άμεση αντίδραση στις ελλείψεις μπορεί να καταστεί δύσκολη.

Ακόμα όμως και τα ψεύτικα έλατα είναι δυσεύρετα. Σε αυτό το σημείο είναι που η παγκόσμια οικονομία και οι ελλείψεις στην αλυσίδα προμηθειών επηρεάζουν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Μόνο στην Κίνα το βασικό εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών χριστουγεννιάτικων δέντρων δήλωσε ότι 150 κοντέινερ με έλατα αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων ακόμα περιμένουν να φύγουν από τις αποθήκες του εργοστασίου.

https://gr.euronews.comΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: , , ,

1 reply

  1. Μας ενδιαφέρει δηλαδή αν κάποιοι θα κάνουν Χριστούγεννα ή μας ενδιαφέρει η οικολογική καταστροφή…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: