Ουαλία: Δωρεάν δέντρο σε κάθε νοικοκυριό για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή

@welcomia | freepik.com

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία έλαβε η κυβέρνηση της Ουαλίας θέλοντας να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.


Όπως μεταδίδει ο Guardian, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους κάθε νοικοκυριό στην Ουαλία θα μπορεί να φυτέψει δωρεάν ένα δέντρο στο πλαίσιο των δράσεων της κυβέρνησης για να καταπολεμήσει το φαινόμενο.

Ο Λι Γουότερς, αναπληρωτής υπουργός για την κλιματική αλλαγή, είπε ότι η πρωτοβουλία ήταν πρακτική – ένας καλός τρόπος για να φυτευτούν περισσότερα δέντρα στο έδαφος – αλλά ο στόχος είναι επίσης να εμπλακεί ο κόσμος στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης. «Τα δέντρα είναι καταπληκτικά», λέει ο Γουότερς. «Σώζουν ζωές διατηρώντας τον αέρα μας καθαρό, βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης της φύση μας, τη βελτίωση της βιοποικιλότητας και, φυσικά, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Τα πρώτα δέντρα θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή από τον Μάρτιο από έναν από τους πέντε περιφερειακούς κοινοτικούς κόμβους. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 πρόκειται να δημιουργηθούν άλλοι 20 κόμβοι σε όλη την Ουαλία, προκειμένου να φτάσουν τα δέντρα στους ανθρώπους εγκαίρως για την περίοδο φύτευσης τον επόμενο χειμώνα.

Υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην Ουαλία, επομένως το εγχείρημα αποτελεί μια πρόκληση. Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση της Ουαλίας πραγματοποίησε μια έρευνα σχετικά με τα δέντρα και την ξυλεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται μια βαθμιαία αλλαγή για τη δημιουργία αρκετών δασικών εκτάσεων ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

Η ουαλική κυβέρνηση κρίνει ότι χρειάζεται να φυτέψει 43.000 εκτάρια νέων δασικών εκτάσεων έως το 2030 και 180.000 εκτάρια έως το 2050 για να επιτευχθούν οι στόχοι της για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το 2020, φυτεύτηκαν μόλις 290 εκτάρια δασικής έκτασης στην Ουαλία και η ετήσια δημιουργία δασικών εκτάσεων δεν έχει ξεπεράσει τα 2.000 εκτάρια από το 1975.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η φύτευση περισσότερων δέντρων δεν είναι μόνο απαραίτητη για την αποφυγή της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής, αλλά θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα άλλων οφελών, όπως τον περιορισμό των πλημμυρών και ζητημάτων ποιότητας του αέρα, αύξηση της ευημερίας και δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των νέων δασικών εκτάσεων δεν θα φυτευτεί από την κυβέρνηση της Ουαλίας, αλλά από τις κοινότητες, τους αγρότες και άλλους ιδιοκτήτες γης.

«Η έρευνα μας κατέστησε σαφές ότι ο καθένας θα πρέπει να παίξει το ρόλο του. Οι άνθρωποι που ζουν σε διαμερίσματα ή δεν έχουν χώρο για να φυτέψουν ένα δέντρο, μπορούν να επιλέξουν να φυτευτεί ένα δέντρο για λογαριασμό τους, σε τοποθεσίες σε όλη την Ουαλία μέσω των κοινοτικών κόμβων και των εθελοντών», δήλωσε ο Γουότερς.

lifo.gr με πληροφορίες Guardian



ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading