Νέες πινακίδες για τον λαγόγυρο στο Καλοχώρι

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η περιοχή της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου φιλοξενεί τη μεγαλύτερη γνωστή αποικία λαγόγυρων της Ελλάδας. Ο Λαγόγυρος Spermophilus citellus είναι ένας είδος σκίουρου που ζει στο έδαφος. Παρότι παλιότερα υπήρχε σε αφθονία σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σήμερα είναι ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Μεταξύ των λόγων που οδηγούν στη μείωση των πληθυσμών του είναι ότι δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις πέφτει θύμα τροχαίων ατυχημάτων. Στην περιοχή του Καλοχωρίου, κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, καταγράφηκαν αρκετά περιστατικά θανάτωσης από τροχαία, καθώς ο βιότοπος του ζώου είναι δίπλα στο δρόμο.

Για το λόγο αυτό, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου τοποθέτησε πινακίδες που εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς, ώστε να μειώνουν την ταχύτητά τους και να προσέχουν, καθώς και δύο νέες ενημερωτικές πινακίδες με πληροφορίες για το είδος.

Όπως τονίζει ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, μεταξύ των άλλων ας έχουμε το νου μας στις παρακάτω οδηγίες για την προστασία του είδους:
✅ Να φοράτε λουρί στον σκύλο σας 🦮
❌ Μην αφήνετε τους σκύλους σας να σκάβουν ή να καταστρέφουν τα λαγούμια
❌ Μην κινείστε μέσα στο πάρκο με βαριά οχήματα
❌ Μη ρίχνετε ποντικοφάρμακο στα λαγούμια
❌ Μη ρίχνετε φυτοφάρμακο για τα φυτά-ζιζάνια, που είναι η τροφή του λαγόγυρου. Προτιμήστε εναλλακτικούς τρόπους καταπολέμησης

Εθνικό Πάρκο Δέλτα ΑξιούΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Προστατευόμενες περιοχές

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: