Στα άκρα για τη στελέχωση του Τμήματος Δασών στη Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ: Στα άκρα φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις προσωπικού του Τμήματος Δασών και Υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την υποστελέχωση του Τμήματος και του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πρόθεση για ικανοποίηση του βασικότερου αιτήματος που αφορά στην επαναφορά των 27 θέσεων που καταργήθηκαν την περίοδο 2012-2015.

Άγγελος Νικολάου
philenews.com

Μετά την τρίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών – ΠΑΣΥΔΥ για τη μη επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης, ο Κλάδος έδωσε τελεσίγραφο για επίλυση του προβλήματος μέχρι και τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022 στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί ότι θα αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει με περαιτέρω κλιμάκωση των δυναμικών μέτρων, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έχει πάρει από τα μέλη του.

Τα βασικότερα αιτήματα που διεκδικεί ο Κλάδος Προσωπικού που τους οδήγησε και σε εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι: α) η άμεση επαναφορά των 27 θέσεων που καταργήθηκαν κατά την περίοδο 2012-2015 και η συμπερίληψή τους στο νομοσχέδιο για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022, για αποκατάσταση της οργανωτικής δομής του Τμήματος Δασών σε ασφαλή επίπεδα, β) η συνεχής και έγκαιρη επικαιροποίηση της δομής του Τμήματος Δασών όταν αποφασίζεται οποιαδήποτε πρόσθετη ανάθεση ή διεύρυνση αρμοδιοτήτων, και γ) η διαρκής διατήρηση της δομής του Τμήματος Δασών σε πλήρη στελέχωση.

Σύμφωνα με το προσωπικό, το αίτημα για επαναφορά των 27 θέσεων, αφορά αποκλειστικά την κάλυψη των σημερινών αναγκών του Τμήματος και την αποκατάσταση της ικανότητάς του να λειτουργήσει σε ανεκτά υπό τις περιστάσεις επίπεδα, εντός του πλαισίου της υφιστάμενης χωρικής και θεματικής αρμοδιότητας και αποστολής του. Επισημαίνει πως, δεν αρκεί και δεν αποσκοπεί στο να καλύψει τη γενικότερη ανάγκη του κράτους στον δασικό τομέα για ανασύνταξη ενόψει της επιδεινούμενης κλιματικής αλλαγής, αλλά ούτε και τους όποιους επανασχεδιασμούς του κράτους για επαρκέστερη κάλυψη της πυροπροστασίας περιοχών της υπαίθρου πέραν της ζώνης ευθύνης του Τμήματος Δασών, ούτε τα προωθούμενα σχέδια για τον Ακάμα, ούτε την προωθούμενη αναβάθμιση της Μονάδας Πτητικών Μέσων.

Μετά την κινητοποίηση του προσωπικού του Τμήματος Δασών, το Υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, σημείωνε ότι «ο Κλάδος Υπαλλήλων του Τμήματος εκμεταλλεύεται τον ευαίσθητο τομέα εργασίας του, ώστε να προβάλλει τα αιτήματά του, δίνοντας εσφαλμένες εντυπώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με την όλη προσπάθεια της Κυβέρνησης για ενίσχυση του Τμήματος Δασών, και γενικότερα, για τον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση του συστήματος αντιμετώπισης πυρκαγιών».

Απαντώντας στο υπουργείο Οικονομικών, ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών, χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του Υπουργείου Οικονομικών αχρείαστη, απαράδεκτη και «άκρως προσβλητική». Όπως αναφέρει, και μόνο που γίνεται αυτή η αναφορά, φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν διαβάσει και δεν έχουν μελετήσει τα δεκάδες διαβήματα του Κλάδου, εδώ και έξι χρόνια. «Έχουμε στείλει πάμπολλες επιστολές, τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στο Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, χωρίς καμιά ουσιαστική ανταπόκριση, παρά τις προειδοποιήσεις μας», αναφέρει.

Προσθέτουν ότι έφτασαν στο σημείο να στέλνουν επιστολές στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν την αδιαφορία και τις επιφανειακές προσεγγίσεις κάποιων και να αποφύγουν τη λήψη δυναμικών μέτρων προς επίλυση του θέματος.

philenews.comΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: