Ν. 4875/2021 – Διάνοιξη οδών για εξυπηρέτηση τουριστικών καταλυμάτων και δραστηριοτήτων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4875/2021 «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης» (Α΄ 250).

Στις διατάξεις του νόμου ενσωματώθηκε και τροπολογία που αφορά τη διάνοιξη οδών και λοιπών έργων σε δάση και δασικές εκτάσεις προς εξυπηρέτηση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 64 επέρχεται τροποποίηση της παρ. 8 του άρθρου 5 του ν. 4179/2013, ως εξής:

Άρθρο 64
Διάνοιξη οδών και συνοδά έργα προς εξυπηρέτηση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων – Τροποποίηση της παρ. 8 του άρθρου 5 του ν. 4179/2013

Στην παρ. 8 του άρθρου 5 του ν. 4179/2013 (Α’ 175), περί της διάνοιξης οδών και περί λοιπών συνοδών έργων σε ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις, για την εξυπηρέτηση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
α) τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο, ως προς την παραπεμπόμενη διάταξη,
β) προστίθενται τρίτο και τέταρτο εδάφιο, και η παρ. 8 του άρθρου 5 διαμορφώνεται ως εξής:
«8. Επιτρέπεται σε ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις η διάνοιξη οδών και λοιπών συνοδών έργων για την εξυπηρέτηση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων. Στην περίπτωση αυτή το συνολικό εμβαδόν των διανυσσομένων οδών δεν προσμετράται στο ανώτατο επιτρεπόμενο ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) του δάσους ή της δασικής έκτασης των προς διάθεση για τουριστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις χώρων της περ. δ’ της παρ. 4 του άρθρου 49 του ν. 998/1979. Για την εξυπηρέτηση των ως άνω εγκαταστάσεων, επιτρέπεται η διάνοιξη οδών και σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις, καθώς και σε δημόσιες εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις. Ειδικότερα, για την περίπτωση της εξυπηρέτησης σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, η διάνοιξη οδών στις εκτάσεις του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται, κατόπιν σχετικής τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας αυτής στην οικεία τεχνική και περιβαλλοντική μελέτη για την ανεπάρκεια της διαθέσιμης προς αξιοποίηση ιδιωτικής δασικού χαρακτήρα έκτασης για τον σκοπό αυτό».

Σχετικό αρχείο:
Ν. 4875/2021 (Α΄ 250) «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης»
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [373.39 KB]ΚατηγορίεςΈργα - Προκηρύξεις, Δασικές Μελέτες, Νομοθεσία

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: