Δίμηνη παράταση για τη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω βεβαίωσης μηχανικού

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δοθεί δίμηνη παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, αντίστοιχα και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνεται δίμηνη παράταση έως και τις 31 Μαρτίου 2022 στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, δηλώνει:

«Λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα της εύρυθμης ολοκλήρωσης στις μεταβιβάσεις ακινήτων σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσω της βεβαίωσης μηχανικού.

Οφείλω παράλληλα να επισημάνω ότι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου έχει  τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2021 και ήδη έχουν γίνει περί τις 20.000 καταχωρίσεις ακινήτων».ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: ,

0 replies

  1. δώρο άδωρο η παράταση που δοσανε. Ισχύει σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα μόνο για όσους πρόλαβαν να κάνουν δήλωση φόρου μεταβίβασης μέχρι την 31/12/2021 οι υπόλοιποι άσχετα αν έχουμε βεβαίωση μηχανικού ή εχουμε ξεκινήσει την διαδικασία αναγκαστικά πάμε με νέες αντικειμενικές αξίες και με ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου. Οπότε στα σκουπίδια παει η βεβαίωση μηχανικού ως αχρηστη και πλέον πολύ ακριβή η μεταβίβαση που δεν συμφέρει να προχωρήσουμε. Επιτρέψτε να γίνονται δεκτές δηλώσεις φόρου δωρεάς η γονικής παροχής εντός του 2022. Δεν γίνεται το υπουργείο Οικονομικών να θέλει να μας εγκλωβίσει ώστε να μην μπορούμε να μεταβιβάσουμε δεχόμενοι μόνο δηλώσεις φόρου μεταβίβασης μέχρι την 31/12/2021.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: