Τον Απρίλιο οι εμβολιασμοί των κόκκινων αλεπούδων με δολώματα

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι από αέρος εμβολιασμοί των κόκκινων αλεπούδων με δολώματα, στο πλαίσιο της επιτήρησης και καταπολέμησης της λύσσας στην Ελλάδα. Στην Κεντρική Μακεδονία, οι πτήσεις για τη ρίψη των εμβολιακών δολωμάτων θα γίνουν στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Πέλλας και σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Σερρών και Ημαθίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η διαδικασία δεν θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνες κ.ά. Η εποπτεία του προγράμματος θα διενεργείται σε καθημερινή βάση από υπαλλήλους των Τμημάτων Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων και της Τοπογραφικής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συνδρομή των αρμόδιων Κτηνιατρικών Αρχών.

Το πρόγραμμα των από αέρος εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώνουν τους πολίτες ότι σε περίπτωση που βρουν στην ύπαιθρο κάποιο από τα εμβόλια – δολώματα, θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με αυτά, ειδικά με γυμνά χέρια, γιατί περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης. Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο – δόλωμα με γυμνά χέρια, ο πολίτης θα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε μονάδα Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: