Διαδικτυακή εκδήλωση: «Από τους 36 φορείς Φ.Δ.Π.Π., στον έναν… Βήμα εμπρός ή βήμα πίσω»

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Από τους 36 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, στον έναν… Βήμα εμπρός ή βήμα πίσω», διοργανώνει η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση (ΓΕΚ), τη Τρίτη 5 Απριλίου 2022, στις 18:00.

Η εκδήλωση, αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς πετυχημένων εκδηλώσεων-συζητήσεων της ΓΕΚ με θέματα επικαιρότητας που απασχολούν όχι μόνο τη γεωτεχνική κοινότητα, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Με τον ν. 4685/2020, προβλέφθηκε η κατάργηση των 36 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔ) της χώρας ως ανεξάρτητα ΝΠΙΔ και η συρρίκνωση και μετάβαση τους, ως Τμήματα της Δημόσιας Διοίκησης, σε ένα εποπτευόμενο από το ΥΠΕΝ συγκεντρωτικό ΝΠΙΔ, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Η ρύθμιση αυτή ουσιαστικά και τυπικά κατάργησε πρόσφατο νόμο του 2018 για τους ΦΔ, προτού προλάβει να εφαρμοστεί και να αξιολογηθεί.

Ο ν. 4685/2020 προέβλεπε μεταβατικό στάδιο ένταξης των ΦΔ στον ΟΦΥΠΕΚΑ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της μετάβασης, η οποία τελικά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σταδιακά μόλις στο τρίμηνο που διανύουμε.

Το ερώτημα που τίθεται για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου αποκρυσταλλώνεται στον τίτλο της εκδήλωσης: Αποτελεί βήμα προς τα εμπρός η εφαρμογή του ή βήμα προς τα πίσω;

Το ερώτημα αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με τη βοήθεια εκλεκτών προσκεκλημένων ομιλητών και όσων μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας!

Παρά την, κατά την ψήφιση του ν.4685/2020, αρνητική τοποθέτηση της ΓΕΚ, θεωρούμε ότι με τη συμμετοχή σας η εκδήλωση δημιουργεί μια επιπλέον ευκαιρία εξαγωγής συμπερασμάτων και επικαιροποίησης της θέσης μας με την ανάλυση παλαιών και νέων δεδομένων, αλλά και μας προκαλεί να μην μένουμε άκαμπτοι και στατικοί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Για τη συμμετοχή σας πιέστε στο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/84975572692?pwd=ZjdhTG14eU85Si8wNStyZ0NRSDMvZz09

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.09 MB]ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: