Στη τροποποίηση των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔΠΠ) του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), οι οποίες συστήθηκαν με το ν. 4685/2020, και ειδικότερα ως προς την ονομασία, τις έδρες, τα παραρτήματα και τη χωρική αρμοδιότητα αυτών, προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πιο συγκεκριμένα, το Παράρτημα Ι της υπ’ αρ. ΥΠΕΝ/Δ ΝΕΠ/30858/1148/30.03.2022 απόφασης του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιέχει πίνακα με την ονομασία, τις έδρες και τα παραρτήματα των ΜΔΠΠ ενώ η χωρική αρμοδιότητά τους απεικονίζεται στο χάρτη του Παραρτήματος ΙΙ.
Σχετικό αρχείο:
Υ.Α. ΥΠΕΝ/Δ ΝΕΠ/30858/1148/30.03.2022 (Β΄ 1877) Τροποποίηση των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής “(Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.)” του άρθρου 34 του ν. 4685/2020 (Α’ 92).
ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές
Ήταν επιβεβλημένο και μπράβο σε όσους φρόντισαν για τη διάταξη αυτή! Η Λαμία είναι πρωτεύουσα, όχι μόνο της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας, αλλά και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας! Επίσης βρίσκεται στο κέντρο περίπου της εποπτευόμενης περιοχής, άρα σε καταλληλότερο επιχειρησιακά σημείο, τέλος είναι περισσότερο κοντά με την ποικιλομορφία των εποπτευόμενων αντικειμένων της Μονάδας Διαχείρισης (ορεινοί όγκοι, Κοιλάδα Σπερχειού, Μαλιακός Κόλπος). Η διατήρηση της έδρας στο Δήμο Λαμιέων ήταν πάγιο αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του πρώην Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου και είχε καταθέσει αρκετά έγγραφα προς κάθε κατεύθυνση για το θέμα αυτό.