Μ. Φιλιππάκης: Τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Δασικές Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ

Ματθαίος Φιλιππάκης,
Δασολόγος Δ/νσης Δασών Λασιθίου

Στα πλαίσια των κρίσεων και τοποθετήσεων προϊσταμένων των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών μετά την μεταφορά της στο ΥΠΕΝ που εξελίσσεται αυτές τις μέρες, δίδω στη δημοσιότητα τις 98/2021 και 99/2022 ακυρωτικές αποφάσεις Διοικητικού Εφετείου Χανίων που αναφέρονται σε παράνομες αποφάσεις παύσεις και ορισμού προϊσταμένων της Συντονίστριας Α.Δ. Κρήτης και με τις οποίες αρνήθηκε έως τώρα να συμμορφωθεί, υποχρέωση που βαρύνει πλέον το ΥΠΕΝ.

Ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η εξαρτώμενη από την κυβέρνηση Διοίκηση για την επαναστελέχωση κατά νόμο της αποκεφαλισμένης από τον Ιούλιο του 2020 Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, οι συνάδελφοι έχουν πλέον ένα όπλο δεδικασμένου για τέτοιου είδους αποφάσεις παύσεων και τοποθετήσεων και δύναται να το χρησιμοποιούν, τουλάχιστον όσοι είναι αποφασισμένοι να μην υποδουλώνονται σε τέτοιες συμπεριφορές.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά προγραμματισμένες και μεθοδευμένες αποφάσεις παύσης του τέως Δ/ντη Δασών και του αναπληρωτή του, με κατασκευασμένες «κατηγορίες» από την Α.Δ. Κρήτης, εξαναγκασμό του πρώτου σε παραίτηση και περιθωριοποίηση του δεύτερου. Κατά τον τρόπο αυτό αποκεφαλίστηκε τεχνηέντως η υπηρεσία και δημιουργήθηκε κενό θέσεων εκ του μη όντος, ώστε η κα Συντονίστρια να προστρέξει μετά να το αναπληρώσει κατά το δοκούν και όχι κατά το νόμο. Η μεθόδευση αυτή ακολουθήθηκε από σωρεία ύβρεων, διώξεων και κατηγοριών κατά σχεδόν όλου του προσωπικού της Υπηρεσίας που αντέδρασε. Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν αμέσως μετά και σε εξαναγκαστική αποχώρηση άνευ αποδοχών της πρ/νης του Β΄ τμήματος, σε πρόωρη αποχώρηση λοιπών στελεχών και υπαλλήλων, στην περιθωριοποίηση της πρ/νης του τμήματος δασικής χαρτογράφησης και ακύρωση του έργου του και διάλυση των εν γένει λειτουργιών της Δ/νσης Δασών Λασιθίου. Η προσπάθεια της Συντονίστριας να εκδικηθεί την Υπηρεσία μας, συνιστούν κορυφαίου κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος και η πολιτεία θα πρέπει να λάβει άμεσα τα μέτρα της για την επαναφορά της νομιμότητας.


Τα ενυπόγραφα κείμενα δημοσιεύονται αυτούσια και εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη με την άποψη του dasarxeio.comΚατηγορίεςΑπόψεις

Tags: , ,

1 reply

  1. Άραγε ποιος χαρακτήρισε το χωράφι μου με 3 στρέμματα θερμοκήπιο μέσα από το 1968 50 μέτρα από τη θάλασσα και προσφυγικό τίτλο του 1948 πουτοχε νταμάρι ο παππούς μου δασικό,? ενώ τα όμορφα αγροτεμάχια δεν χαρακτηρίστηκαν δασικά?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: