Απαγόρευση θήρας σε περιοχές της Λέσβου λόγω πυρκαγιάς

Στην απαγόρευση της θήρας όλων των θηρεύσιμων ειδών στις περιοχές της Λέσβου που επλήγησαν από τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2022 προχώρησε η Διεύθυνση Δασών Λέσβου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, απαγορεύεται η θήρα όλων των θηρεύσιμων ειδών για τρία (3) έτη, ήτοι τις κυνηγετικές περιόδους 2022-2023, 2023-2024 και 2024-2025 στην καμένη έκταση και σε περιμετρική ζώνη αυτής συνολικού εμβαδού 31.631,83 στρ., στις περιοχές Βρίσας – Βατερών – Σταυρού Δ.Ε. Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όπως αυτές απεικονίζονται στον χάρτη προσανατολισμού που συνοδεύει την απόφαση (αρχείο kml με το όριο της περιοχής απαγόρευσης) και περιγράφεται με το εξής όριο:

(Κλικ για μεγέθυνση)

«Ξεκινά από τις εκβολές του ρέματος «Βούρκος» στη θάλασσα στα ανατολικά του οικισμού Βατερών και με κατεύθυνση βόρεια κατά μήκος της κοίτης αυτού, στρίβει βορειοδυτικά μετά τον οικισμό του Άνω Σταυρού, ακολουθεί την αγροτική οδό προς Ρογγάδα, συνεχίζει βόρεια επί της υφιστάμενης αγροτικής οδού προς Αγία Κυριακή και διασταύρωση Τυροκομείου, συνεχίζει επί της δασικής οδού προς Μικρή Λίμνη (για 450 μ. περίπου) και ακολουθεί την κοίτη του υφιστάμενου ρέματος με κατεύθυνση δυτική μέχρι που συναντά την αγροτοδασική οδό προς Λαγγάδα παράλληλα με το ρέμα Λαγγάδας, στρίβει βορειοδυτικά του υψώματος Οργάνι μέχρι να συναντήσει την αγροτική οδό προς Βρίσα, διέρχεται περιμετρικά του οικισμού Βρίσας και μέχρι να συναντήσει την επαρχιακή οδό Πολιχνίτου-Βρίσας, συνεχίζει επί της επαρχιακής οδού Βρίσας-Βατερών καθώς και την παραλιακή οδό Βατερών-Σταυρού και καταλήγει στις εκβολές του ρέματος Βούρκος όπου και κλείνει».

Αρχείο kml της περιοχής απαγόρευσης για αποθήκευση σε συσκευή κινητού τηλεφώνου είναι διάθεσιμο (ΕΔΩ).

Η ισχύς της απαγόρευσης αρχίζει από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2022-2023 μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου έτους 2024-2025. Η τήρησή της ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και σε κάθε φιλόνομο πολίτη. Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί θήρας.

 

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: