Δασαρχείο Χαλκίδας: Περαίωση εργασιών αντιπυρικής προστασίας

Το Δασαρχείο Χαλκίδας σε συνέχεια της με ημερομηνία 16 Μαΐου 2022 σύμβασης μεταξύ του Υ.Π.ΕΝ και της Κοινοπραξίας με την επωνυμία ««ΖΗΣΗΣ ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΑΡΙΤΣΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΝΙΚΟΛΟΣ» για το έργο με τίτλο «Εργασίες ειδικών δασοτεχνικών έργων της παρ. 5 του άρθρου 16 του Ν. 998/79 για τον καθαρισμό δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και την συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών σε εκτάσεις ευθύνης του Δασαρχείου Χαλκίδας» Α/Α ΕΣΗΔΗΣ: 187371, ΑΔΑΜ: 22SYMV010584641, ανακοινώνει ότι περαιώθηκαν οι εργασίες που περιλαμβάνονται στην ως άνω αναφερόμενη σύμβαση:

  • Καθαρισμοί δημοσίων δασικών εν γένει εκτάσεων στην χωρική αρμοδιότητα του Δασαρχείου Χαλκίδας, έκτασης πάνω από τρεις χιλιάδες στρέμματα (3.000 στρ.). Οι εργασίες συνίστανται στην απομάκρυνση ή στον περιορισμό του υπάρχοντος υπορόφου, κλάδευση και διαμόρφωση δέντρων και απομάκρυνση με επιλογή ξερών, στρεβλών, κατακείμενων και επικίνδυνων ατόμων. Ως σκοπός τέθηκε η δημιουργία εστεγασμένων αντιπυρικών ζωνών, με απώτερο στόχο την αντιπυρική θωράκιση και προστασία των τελευταίων εναπομεινάντων υψηλών και παραγωγικών δασών της κεντρικής Ευβοίας.
  • Διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης «Παγώντα – Μαρκατών» σε μήκος οκτώ (8,00) περίπου χλμ., μ με την δημιουργία πλατεών, παράπλευρων δρόμων και όλων όσων κρίθηκαν απαραίτητα για την εύκολη και απρόσκοπτη πρόσβαση πυροσβεστικών και λοιπών οχημάτων.

Οι εν λόγω εργασίες περαιώθηκαν κατά δεκαπέντε (15) ημέρες νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία της σύμβασης, κερδίζοντας το στοίχημα.  Οι δασικοί υπάλληλοι παρόλο τα ανακύπτοντα προβλήματα και στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της αναδόχου Κοινοπραξίας υπερβάλλοντας εαυτόν, ανταποκρίθηκαν εγκαίρως και απρόσκοπτα στις υποχρεώσεις τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι κατέχουν την γνώση, την τεχνογνωσία και διαθέτουν τη θέληση για να ανταποκρίνονται σε αυτά «για τα οποία ετάχθησαν» και αποδεικνύοντας ότι η Δασική Υπηρεσία όταν της δίνεται η δυνατότητα μπορεί…

Δασαρχείο Χαλκίδας

 



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading